Hackerangreb har kostet Demant over en halv milliard kroner

4 kommentarer.  Hop til debatten
Hackerangreb har kostet Demant over en halv milliard kroner
Illustration: Demant.
Hackerangrebet har haft store økonomiske konsekvenser for virksomheden, der efterhånden har fået alle systemer og servere op at køre.
26. september 2019 kl. 08:42
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Tidligere på måneden blev den danske høreapparatsvirksomhed Demant, der er en af verdens førende, angrebet af hackere, der infiltrerede koncernens it-systemer. Og nu fortæller den danske virksomhed, hvad angrebet har kostet.

Demant meddeler torsdag morgen, at hackerangrebet har kostet mellem 550 og 650 millioner kroner. I det beløb er der fratrukket en forventet forsikringsdækning på 100 millioner kroner. Det har haft store økonomiske konsekvenser for virksomheden.

Det skriver Finans.

»Cyberkriminaliteten har haft en betydelig indvirkning på vores evne til at skabe den vækst, vi forventede i andet halvår, og selvom vores kommercielle enheder gør deres yderste for at kompensere for betydningen af ​​hændelsen, er vi i en situation, hvor vi ikke kan eksekvere vores ambitiøse kommercielle vækstaktiviteter i det planlagte omfang,« siger Demants topchef, Søren Nielsen, i en fondsbørsmeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Demant oplyser, at de økonomiske konsekvenser af hackerangrebet er baseret på, at genetableringsproccessen af it-systemerne følger planen. De fleste systemer og servere er nu oppe at køre på normal vis, og de resterende forventes at være genetableret inden for de næste to-tre uger.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
27. september 2019 kl. 14:42

Det plejer at være sådan i den type firmaer at der ikke er ret meget intern sikkerhed. Ofte kan de ansatte rode i ufatteligt mange systemer, som de egentligt ikke til dagligt har brug for adgang til. Det betyder at der bare skal hul ind til en PC, så er der ballade. Ofte er det EPR systemer som giver ballade på den front. De systmer som jeg har arbejdet med tidligere har været sikkerhedkatastrofer og det ser ikke ud til at de har forbedret sig nævneværdigt.

3
27. september 2019 kl. 08:16

Det fjollet de ikke tvinges til at dele de oplysninger. Ligesåvel som det bør være lovligt at kende årsagen på enhver brænd eller lign. Er det et cigaretskod i serverrummet eller defekte brandalarmer.

2
26. september 2019 kl. 16:47

Sikkerhed er altid et spørgsmål om økonomi: hvor mange tekniske sikkerhedstiltag kan betale sig som forsikring mod noget, som eventuelt kan ske, og hvor det som kan ske er ukendt. Uanset at der som regel er et reelt minimumsniveau for sikkerhed for en organisation. Så der behøver ikke at være nogen uansvarlighed i dette tilfælde - hvis ledelsen har vurderet at forsikringen ville koste mere end de eventuelle skader. Det som oftest er problemet, er at den vurdering ikke foretages. Så uansvarligheden vil først ligge i, at de forretningsmæssige afhængigheder af IT-systemerne ikke er kortlagt.

En af de allervigtigste ting er, at man har en beredskabsplan for at genetablere systemerne indenfor en tid som minimerer konsekvenserne for forretningen. Og hvis det tager uger eller måneder at genetablere systemerne, så kunne det tyde på at beredskabsplanen har manglet i dette tilfælde.

Ja, det er ærgerligt at de tekniske detaljer som regel hemmeligholdes. Læringen kunne være til stor gavn for alle. (Host - havarikommision - host :-)

1
26. september 2019 kl. 10:58

Trist at vi ikke kan få tekniske detaljer. Det kunne være interessant at høre om det også her er ledelsens overdrevne optimisme/risikovillighed ift. IT-sikkerhed - eller hvad der er sket.

Mærsk, Danmarks (næst?)største virksomhed oplevede milliard-tab pga. malware-angreb - der blev unødvendigt omfattende pga. ledernes uansvarlig optimisme/risikovillighed: Mærsks topledere valgte bevidst at nedprioritere projekter der skulle beskytte kerneforretningen ved at segregere netværk m.v. Diplomatisk kan det kaldes overdreven optimisme eller meget stor risikovillighed; jeg ville kalde det grov uansvarlighed.

Da det havde kostet Mærsk milliarder var lederne pludselig ikke længere villige til fuldstændig at negligere IT-sikkerhed.

Det er da relevant at vide om Demant slet ikke har lært af den sag eller om de har foretaget nødvendige forholdsregler og alligefvel uforskyldt er blevet offer i for et reelt, sofistikeret hacker-angreb.