Hackerangreb gav adgang til amerikanske vælgersystemer

Illustration: Virrage Images/Bigstock
FBI oplyser, at hackere har fået adgang til Illinois' og Arizonas vælgersystemer, og opfordrer andre stater til at undersøge, om deres system er blevet kompromitteret.

I juni og juli blev staterne Arizona og Illinois advaret om, at deres vælgersystemer var blevet udsat for hackerangreb.

Nu fortæller FBI, at bagmændene i begge tilfælde har haft succes med at finde vej ind i systemerne. Det skriver Washington Post.

FBI: Russere står bag

I juni advarede FBI Arizona om en mulig kompromittering af deres vælgersystem, hvorefter systemet blev lukket i en uge.

Det viste sig dog, at systemet ikke var kompromitteret, for hackerne havde 'kun' stjålet password og brugernavn til valgkredsen Gila County.

Ifølge en officiel talsperson i Arizona fortalte FBI, at russere stod bag - dog ikke, om truslen kom fra civile russere eller den russiske stat.

Kunne trække vælgererklæringer tilbage

Illinois' system blev derimod kompromitteret, og det er ifølge officielle kilder første gang, at en database for vælgerregistreringer er blevet kompromitteret, skriver Washington Post.

Hacket gav bagmændene adgang til at trække vælgererklæringer tilbage, men de valgte ikke at tilgå data. Adgang var desuden begrænset til 'en ret lille procentdel', fortæller Ken Menzel, chefadvokat i Illinois valgbestyrelse, til Washington Post.

FBI advarede i sidste måned staterne om, at hackere forsøgte at få adgang til vælgersystemer, og i øjeblikket undersøger mindst to yderligere stater, hvorvidt deres vælgersystemer er blevet kompromitteret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer ()
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Thomas Toft

Om det så var en Amerikansk student der sad med et kabel sluttet direkte til en valgmaskine, så ville de stadig prøve at få det til at dreje sig om de farlige Russere (eller Kinesere). Pudsigt når nu det er dem selv der gør mest i den slags.

  • 0
  • 0
#5 Anne-Marie Krogsbøll

http://politiken.dk/udland/fokus_int/Fokus_pr_sidentvalg_2016/ECE3362940... "I Arizona følte valgmyndighederne sig nødsaget til helt at koble sig fra internettet »på grund af det, som FBI så som en troværdig trussel mod vores system til vælgerregistrering"

Hvis det betyder, at man har suspenderet den elektroniske vælgerregistrering, så må man da håbe, at de har noget at sætte i stedet? Eller er det bare en smart måde at forhindre visse vælgergrupper i at registrere sig?

Lad os ikke få det djævelskab ind i landet - der er i forvejen nok tiltag, der ødelægger demokratiet - Mørklægningslov, partistøttelov, totalitære terrortiltag etc. etc.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere