Hackerangreb bag flere datalækager

Illustration: leowolfert/Bigstock
Der har i første halvdel af 2012 ikke været så mange store datalækager, som i 2011, men til gengæld er der flere mellemstore lækager, og det tyder på flere målrettede angreb.

Der har været færre spektakulære datalækager i de første otte måneder af 2012 i forhold til de sidste otte måneder af 2011, men det betyder ikke, at problemet er forsvundet, advarer sikkerhedsfirmaet Symantec.

Selvom gennemsnittet af lækkede identiteter i forbindelse med datalækager er faldet, så er medianen steget.

Det betyder altså, at der er kommet flere mellemstore lækager, og det kan tyde på, at hackere er begyndt at gå efter mere udvalgte mål.

»Stigningen kan muligvis indikere, at angriberne er blevet mere kræsne og går efter udvalgte, målrettede grupper i modsætning til at foretage det størst mulige antal angreb, som de oftest har gjort indtil nu. Informationerne, som de stjæler, kan sagtens være i mindre størrelse, men mere brugbare til kriminelle formål,« udtaler sikkerhedsekspert Peter Schjøtt fra Symantec Danmark ifølge en pressemeddelelse.

Datalækager kan opstå ved uheld, hvor eksempelvis et firma mister en bærbar pc med fortrolige, ukrypterede persondata, men det kan også ske som følge af deciderede hackerangreb.

Og netop hackere har i 2012 stået for størstedelen af angrebene, nærmere bestemt 88 procent af datalækagerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Peter Kruse

Dette stemmer ikke overens med de data vi har indsamlet.

Vi har set en klar stigning i mængden af lækkede data i første og andet kavartal af 2012. Jeg vil dog gå så langt at indrømme, at det er små og mellemstore lækager - som der også er mange mange flere af - end de store vi så i midten og slutningen af sidste år. Men mængden af data og antallet af kilder er forøget betragteligt.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere