Hacker som stoppede WannaCry tiltales for anden ballade

Illustration: Flynt/Bigstock
Marcus Hutchins, hackeren som er kendt for at stoppe WannaCry, er påny blevet tiltalt for it-kriminalitet.

Marcus Hutchins, hackeren som er kendt for at stoppe WannaCry og senere er blev anklaget for at stå bag Kronos-virussen, er netop blevet anklaget for flere forhold af it-kriminalitet.

Det skriver The Hacker News

Marcus Hutchins, en 24-årig britisk malware-analytiker, blev kendt for sin deltagelse i at stoppe WannaCry malwaren, som blandt andet bragte det engelske sygehusvæsen i knæ. Sidste år blev han arresteret af FBI på vej hjem fra DefCon-konferencen i Las Vegas.

Han blev tiltalt for at have medvirket i skabelsen og udbredelsen af Kronos, en virus designet til at stjæle bankidentifikation og persondata fra inficerede computere.

Nu er den gal igen, FBI har netop anklaget Hutchkins for at have designet en malware kaldet UPAS Kit. Malwaren var designet til trække informationer ud af beskyttede computere, eksempelvis persondata og kreditkortdata

Hutchins designede angiveligt malwaren som 18-årig og solgte eksemplarer videre for 1.000 amerikanske dollars i 2012.

Han er også tiltalt for at have løjet til FBI under sidste års afhøringer og for to andre tilfælde at malwaredistribution. Han er ude af fængsel på kaution og bosat i Los Angeles, da han ikke må forlade USA.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Niels-Arne Nørgaard Knudsen

kan det være de prøver at rekrutere ham. de har vist et ret uliberalt forhold til rusmidler generelt (medmindre de sælger dem) i de tjenester. egentlig underligt når de altid fortæller os at de arbejder for vores frihed... frihed til hvad spørger jeg bare?

gode malware-designere har altid kunne tjene gode penge på de tjenester. sikkert endnu mere nu.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere