Hacker stjæler data fra verdens største olieproducent

Aramcos platform ved verdens største offshore oliefelt, Safaniya. Illustration: Saudi Aramco
En hacker vil have kryptovaluta svarende til 50 millioner dollars for at slette oplysninger, der blandt andet omfatter lokationer for olieraffinaderier.

I sidste måned stjal en cyberkriminel data fra verdens største olieproducent, Saudi Aramco, der nu bekræfter lækket.

Det skriver Financial Times.

Virksomhedens udtalelse kommer, efter en hacker på det mørke net har påstået at stjæle én terabyte data med oplysninger om lokationer for olieraffinaderier, medarbejdere, hemmelige kunder og lønningsfiler.

Hackeren vil have kryptovaluta svarende til 50 millioner amerikanske dollars for at slette dataen, og det skal være i form af nichevalutaen Monero, der er svær for myndigheder at tracke. Den kriminelle har også sat dataen til salg for 5 millioner dollars.

Læs også: Læk afslører slyngelstaters omfattende misbrug af israelsk overvågningsværktøj

Ifølge virksomheden har bagmanden fået fat på oplysningerne via en tredjepartsentreprenør, men man fortæller hverken, hvem entreprenøren er, eller hvordan lækket er sket.

»Vi kan bekræfte, at datalækket ikke skyldes et brud på vores systemer, ikke påvirker vores drift, og at virksomheden fortsat opretholder en robust cybersikkerhedsposition,« skriver Saudi Aramco i meddelelsen.

Ifølge sikkerhedsforskere lader det til, at den kriminelle har fået fat på dataen uden malware, og hændelsen virker ikke til at være en del af en hackerkampagne. Vedkommende har heller ikke påstået at være tilknyttet en bestemt gruppe.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere