Hacker stjæler data fra verdens største olieproducent

23. juli 2021 kl. 13:26
olieplatform Saudi Aramco
Illustration: Saudi Aramco.
En hacker vil have kryptovaluta svarende til 50 millioner dollars for at slette oplysninger, der blandt andet omfatter lokationer for olieraffinaderier.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I sidste måned stjal en cyberkriminel data fra verdens største olieproducent, Saudi Aramco, der nu bekræfter lækket.

Det skriver Financial Times.

Virksomhedens udtalelse kommer, efter en hacker på det mørke net har påstået at stjæle én terabyte data med oplysninger om lokationer for olieraffinaderier, medarbejdere, hemmelige kunder og lønningsfiler.

Hackeren vil have kryptovaluta svarende til 50 millioner amerikanske dollars for at slette dataen, og det skal være i form af nichevalutaen Monero, der er svær for myndigheder at tracke. Den kriminelle har også sat dataen til salg for 5 millioner dollars.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge virksomheden har bagmanden fået fat på oplysningerne via en tredjepartsentreprenør, men man fortæller hverken, hvem entreprenøren er, eller hvordan lækket er sket.

»Vi kan bekræfte, at datalækket ikke skyldes et brud på vores systemer, ikke påvirker vores drift, og at virksomheden fortsat opretholder en robust cybersikkerhedsposition,« skriver Saudi Aramco i meddelelsen.

Ifølge sikkerhedsforskere lader det til, at den kriminelle har fået fat på dataen uden malware, og hændelsen virker ikke til at være en del af en hackerkampagne. Vedkommende har heller ikke påstået at være tilknyttet en bestemt gruppe.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger