Hacker sætter kunde-data fra telegigant til salg

Informationer om virksomhedskunder hos amerikanske Verizon er sat til salg i forum for 100.000 dollars.

1,5 millioner virksomhedskunder hos telegiganten Verizon kan se deres egne kundeoplysninger sat til salg i et lyssky internetforum.

Det er ifølge teleselskabet en sikkerhedsfejl, som har tilladt uvedkommende at stjæle kundeoplysninger fra Verizons såkaldte Enterprise Solutions.

Det skriver sikkerhedsbloggeren Brian Krebs.

Læs også: USA's største mobiloperatør vil forsøge sig med sponsorerede data

Personen bag hacket har sat dataene til salg i et undergrundsforum for cybercrime-interesserede. Prisen er 100.000 dollars - omkring 667.000 kroner - for hele pakken. Eller information på 100.000 kunder for 10.000 dollars.

Ifølge telegiganten er der udelukkende tale om kontaktinformationer. De lækkede data indeholder altså ikke informationer om kundernes opkald. Ikke desto mindre kan den hackede data gøre de udsatte virksomheder særdeles sårbare over for for eksempel phishing-angreb, vurderer Brian Krebs.

Kom gratis med til Danmarks største IT-sikkerhedsevent!

Infosecurity, Europas mest populære IT-sikkerhedsevent, afholdes for første gang i Danmark den 3. og 4. maj 2016. 50 udstillere, 5 konferencesale og mere end 60 seminarer og caseoplæg fra ind- og udland. Læs mere her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Simon Mikkelsen

Jeg er bare glad for at det ikke skete i Danmark, og at det ikke skete efter den nu forliste logningsbekendtgørelse var trådt i kraft. Som vi, også i Danmark, har set så mange gange før, så sker der læk af data. Derfor gælder det først og fremmest om, ikke at ligge inde med for meget af det.

  • 3
  • 0
Frithiof Andreas Jensen

Er det ikke noget med noget virkeligt twitchy teknologi som dropper cores ved nästen alle anledninger, og kun fungerer hvis den er omgivet af hundreder af eksperter og teknikere hvis job for det meste er at redde sig selv (og universet) fra to typer af problemer: De som ledelsen for det meste selv har rodet sig ud i - eller de som er forårsaget af teknologien?

  • 0
  • 2
Brian Hansen

Både mine Dropbox og LinkedIn e-mail adresser fik pludselig spam, og de er alt for tilfældige til der er nogen der bare lige gætter dem. De er heller ikke anvendt andre steder. Ergo, enten sælger de to firmaer dine kontaktoplysninger eller også er de blevet hacket. Igen.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere