Hacker: Sådan hjalp vi med at hacke Sony

En hackergruppe hjalp en anden, da Sony blev hacket. Det påstår i hvert fald et medlem af en hackergruppe.

Der arbejdes fortsat på højtryk for at finde ud af, hvem der hackede Sony Picture Entertainment, samt at udbedre skaderne efter indbruddet. Samtidig kommer der hele tiden nye oplysninger frem om hackningen. Det skriver BBC News.

I et interview med Washinton Post har et selvproklameret medlem af hackergruppen Lizard Squad fortalt, at de har givet stjålne data videre til Guardians of Peace, som er gruppen, der stod bag hackerangrebet på Sony Picture Entertainment.

Grunden til angrebet har tilsyneladende været, at få stoppet udgivelsen af filmen The Interview, hvor to journalister har fået et interview med Nordkoreas diktator – og af den grund får ordre til at dræbe diktatoren.

Læs også: Utilsigtet test af streaming-markedet: The Interview omsatte for 90 mio. online på 3 dage

Den person, der er blevet interviewet af Washington Post identificerer sig selv som et ledende medlem af Lizard Squad, som gentagne gange har hacket Sony. Han påstår også, at det var Lizard Squad, som gav Guardians of Peace nogle login-credentials til nogle Sony-medarbejdere, som blev brugt til at sætte angrebet i gang.

Informationerne kaster ifølge BBC tvivl på teorien om, at Nordkorea skulle stå bag hackerangrebet. Det lukkede diktatur har flere gange fået skylden for angrebet. Reuters reporterer dog, at Kim Jong-Un og Nordkorea måske alligevel godt kan have haft en finger med i spillet – og at USA undersøger om de, hvis ikke de har hacket, så har udliciteret arbejdet.

Udliciteringen af arbejdet kan ifølge BBC også forklare, hvorfor Guardians of Peace og Lizard Group arbejder sammen.

Læs også: Hacket: Sony kræver tavshed fra medier om selskabets interne stridigheder

Lizard-gruppens selvudnævnte talsperson fortalte ikke noget om, hvordan de havde fået fat i login-oplysningerne på de Sony-ansatte – men det kan have været muligt for dem at have fundet dem, mens de søgte på måder at angribe PlayStations spilnetværk. Gruppen har nemlig gentagne gange angrebet PlayStation-netværket og mange andre gennem 2014. Juledag forstyrrede gruppen både PlayStation- og Xbox-netværkene, så brugere ikke kunne logge ind.

Lizard Group fortæller, at de holder til i Østeuropa og EU, og at de derfor ikke er bange for FBIs undersøgelser af deres gruppe.

I Whashington Posts interview beskriver Lizard Group ”humoristisk” sig selv som en Cyberterror-gruppe, og de skriver, at de kender folk fra Guardians of Peace – og at de ikke spillede en stor rolle i hackerangrebet på Sony, men at de overlod nogle login-oplysninger til
hackergruppen.

Læs hele Washinton Posts interview her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere