Hacker redder sms-påmindelser: Ny Android-app krypterer helt ind i indbakken

En hacker har lanceret en Android-applikation, der kan sende og håndtere krypterede sms'er. Programmet kan løse Datatilsynets krav til det offentlige om at beskytte privatlivet i sms-påmindelser.

En hacker med det farverige navn Moxie Marlinspike har lanceret en Android-applikation, der kan sende krypterede sms-beskeder, så ingen andre end modtageren kan få mening ud af beskeden.

Programmet TextSecure vil ifølge Moxie Marlinspike garantere, at tredjepart ikke kan lytte med på beskederne ? en bekymring, som i sidste uge fik Datatilsynet til at bede det offentlige om at lade være med at sende sms-påmindelser, der indeholder private informationer, til borgerne.

TextSecure findes foreløbig kun i en betaudgave til Android-platformen, så en fuld implementering af systemet i det offentlige til at tage hånd om Datatilsynets bekymringer synes nok at ligge et stykke ud i fremtiden.

Krypteringen i applikation er ifølge forbes.com udviklet af kryptograferne Ian Goldberg og Nikita Borisov og er kendt som ?off the record.? TextSecure genererer en ny nøgle til hver besked og sletter de gamle, således at kommunikationen er sikret selv i tilfælde af, at en brugers nøgle bliver stjålet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Deleted User

Så man må ikke minde om en tid på jobcenteret via SMS fordi det er et åbent netværk? Så må logikken ligeledes være at man ikke må tale med borgeren om den slags via telefonen, som vel er et ligeså åbent netværk? På den anden side vil det da fremskynde overgangen til selvbetjening på nettet..  :-/

  • 0
  • 0
#6 Morten Poulsen

Sammenligningen af SMS og tale som åbne netværk blev kommenteret i en tidligere artikel om dette.

http://www.version2.dk/artikel/14936-datatilsynets-argument-mod-kommunal...

Vi ved godt, at andre ikke vil betragte telenettet som åbent. Vi bruger ordene åben og lukket i relation til persondataloven - har man kontrol eller ej. Det interessante er, hvad der står i loven, for det er den, vi skal administrere efter,« siger han.

Samtidig påpeger han, at der rent faktisk er en væsentlig forskel på telefonopkald og sms’er:

»Hvis en person modtager opringning, kan vedkommende afbryde samtalen. Den mulighed findes ikke på sms, der er et store and forward-netværk. Modtageren kan ikke blokere for afsendelsen af en sms,« siger Sten Hansen.

Hvorfor den forskel så skulle være afgørende nævnes ikke.

  • 0
  • 0
#7 Baldur Norddahl

Modtageren kan ikke blokere for afsendelsen af en sms

Ligesom modtageren ikke kan blokkere for modtagelsen af et opkald. Er det et krav at offentlige myndigheder skal ringe med skjult nummer, så opkaldslisten ikke afslører at de har ringet fra jobcenteret?

Selv med hemmeligt nummer, kan man som regel godt høre lidt af hvad der bliver sagt når sidemanden tager imod et opkald. Så er det for sent at lægge på efter den venlige dame fra psykiatrisk har præsenteret sig.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere