Hacker krævede tusind gavekort til iTunes: Truede med at lække info fra 319 millioner iCloud-kontoer

Illustration: Check Point
Den 22-årige mand er siden blevet arresteret og nu dømt ved britisk domstol.

En 22-årig mand er blevet dømt ved en britisk domstol, efter at han forsøgte at afpresse Apple til at sende ham tusind gavekort til en værdi af ca. 675 kr. stykket.

Manden uploadede en video på YouTube og andre platforme, hvor han truede med at tilgå 319 millioner iCloud-konti for derefter at lække eller videresælge kontienes personlige oplysninger og til sidst nulstille kontienes fabriksindstillinger.

Det skriver Bleepingcomputer.com

Læs også: Grafik: I 2016 eksploderede antallet af netbankindbrud – og stigningen fortsætter

Var ikke i besiddelse af data

I videoen demonstrerede han sine angivelige evner ved tilsyneladende at tilgå to iCloud-konti, men myndighederne fandt under deres arrest af den unge mand, at han ikke var i besiddelse af alle de data, han truede med at lække.

Hackeren har fået en betinget dom på to år, seks måneders forbud mod anvendelsen af elektroniske enheder og et påbud om at gennemføre 300 timers samfundstjeneste.

Læs også: Computerløse borgere rådes til farlige NemID-login på offentlige computere

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Michael Fosgerau

Hmmmmm.... Måske fordi version2 i årevis ikke har vidst hvad de foretog sig (mellem linierne; der var engang!)? Oversatte og indholdsfattige artikler fordrer ihvf ikke nødvendigvist at man som læser forventer et højt niveau af journalisme og indlevelse i de viderebragte "nyheder".

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere