Hacker kopierer fingeraftryk fra pressefotos

Illustration: Virrage Images/Bigstock
En hacker har formået at kopiere fingeraftryk kun ved hjælp af kommercielle programmer og en række billeder. Eksperter mener dog ikke, at det bliver et problem.

En hacker mener at have klonet et fingeraftryk fra en tysk politiker. Det er et medlem af Chaos Computer Club (CCC), som er et hackernetværk, som via et enkelt foto taget på en nyhedskonference, har replikeret aftrykket. Det skriver BBC News.

Hackeren Jan Krissler siger, at han har kopieret forsvarsminister Ursula von der Leyens fingeraftryk ved hjælp af billeder taget med et ”standard fotografiapparat” og kommercielle programmer.

Krissler, som også er kendt som Starbug, talte på en kongres for medlemmer af CCC, et 31 år gammelt netværk, som kalder sig europas største forening af hackere. Her fortalte han, at han havde fået nærbilleder fra forskellige vinkler af von der Leyens tommelfinger, som blev taget på en pressebegivenhed, hvor ministeren talte i oktober.

Jan Krissler regner med, at politikere begynder at bære handsker, når de hører om hans research.

Fingeraftryk bruges nu som identifikation på Apple og Samsung-enheder og har været brugt til at identificere vælgere på valgsteder til Brasiliens præsidentvalg tidligere i år, men det bliver ikke betragtet som nogen specielt sikker teknologi, siger ekspert.

»Biometri som er afhængig af statisk information, som ansigtsgenkendelse eller fingeraftryk – det er ikke ubetydeligt at forfalske dem, men de fleste mennesker har accepteret at de ikke er noget stor form for sikkerhed, fordi de kan forfalskes,« siger cybersikkerhedsekspert, professor Alan Woodward fra Surrey University. Og han fortsætter:

»Folk er begyndt at kigge efter ting, hvor biometrikken er i live – vene-genkendelse i fingre, gangart (kropsbevægelses) analyse – de er også biometrikker men de er også valgt, fordi en person skal være i besiddelse af dem og udstille dem i levende live,« siger professoren.

Teknologien er allerede virksom, for i september introducerede Barclays bank en finger-vene-genkendelse for forretningskunder, og teknikken findes også i pengeautomater i Japan og Polen.

Forsøg fra Southhampton General Hospital i 2013 indikerer, at vene-mønstre ikke påvirkes af skift i blodtryk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Martin Rasmussen

Fingeraftryk, iris scanning( se filmen 'i, origins'), ansigtsgenkendelse osv., må aldrig stå alene som identifikator - ligesom at nemid kortet ligeså heller ej må stå alene. Det er simpelthen ikke sikkert nok. Men, vi bør nok alle være mere vidende om hvornår bekvemmelighedsfaktoren kan sejre, og hvornår der ikke kan gives afkald på denne.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere