Hacker har angiveligt downloadet alt indhold fra Parler inden nedlukning

Illustration: Big Stock
Parler, et socialt medie for højreorienterede Trump-tilhængere, blev lukket ned i mandags, men først er det lykkedes hackere at downloade alle opslag, billeder og videoer - herunder indhold fra demonstranters storm på Kongressen i onsdags.

Det er lykkedes hackere at downloade alt indhold fra Parler, et socialt medie for højreorienterede Trump-tilhængere, inden tjenesten mandag morgen blev lukket ned.

Det skriver Vice.

En hacker, som kalder sig Crash Override på Twitter, skrev i et opslag, at hun havde fundet en hjemmeside, som Parler internt brugte til at gendanne data. Ligesom de fleste onlinetjenester slettede Parler ikke brugernes indhold, men markerede dem i stedet som usynlig og fjernede dem fra søgefunktionen.

Det gjorde det muligt for hackeren at lave en liste med alle opslag, videoer og billeder, som brugere har uploadet til det sociale medie, herunder indhold der dokumenterer demonstranters storm på Kongressen sidste onsdag.

I starten arbejdede hun selv med at downloade data, men efter Amazon meddelte, at man ville lukke tjenesten, opfordrede man andre til at følge i hackerens fodspor ved at offentliggøre en liste med alle opslag.

Efter flere har hjulpet til, bliver al data snart uploadet til et online arkiv, hvor alle har adgang til at se og downloade indholdet - også de amerikanske efterretningstjenester.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#7 Lars Tranke

Siden hvornår blev det bare en mulighed at suspendere en hel platform fra internet fordi Trump er på den? - mon ikke amazon har lidt store tanker om sig selv..

Og iøvrigt er det værd at bemærke at parler-medarbejderes hjemmeadresse er blevet lækket og dermed tvunget til at flytte i al hast, der er kommet dødstrusler til direktøren, og sikkert også andre grumme ting. Det er da en skæv verden vi lever i, hvis politisk dissidens, som på ingen måde er yderligtgående, bliver mødt med totalt global suspendering. Faktisk er det jo en slags social credit score system der lige langes over desken af det venstreorienterede Biden støttede technokrati. Værsgo at spise - 1984 er her og har været her længe.

Og husk lige at de store tech platforme mister millioner af brugere og milliarder i omsætning ved de her bans - det er åbenbart så meget det er værd for deres i forvejen ikke overskudsgivende forretninger, at slippe af med Trump og den patriotiske stemme fra højrefløjen i USA. Hvorfor skulle man kvæle sin politiske modstander på nettet, hvis det bare er fis og konspirationsteorier - Trump har fat i den lange ende og de ved det, det er derfor vi ser alt det kaos på nettet pt.

ja alle Trumps tweets gemmes i det præsidentielle bibliotek som skabes når han engang forlader embeddet.

  • 0
  • 4
Log ind eller Opret konto for at kommentere