Hacker får 18 måneders fængsel for at nappe nøgenbilleder af kendte

En hacker, der stjal nøgenbilleder af kendte i 2014 er blevet idømt 18 måneders fængsel.

36-årige Ryan Collins fra Lancaster i den amerikanske delstat Pennsylvania er erklæret sig skyldig i anklager om hacking, og nu er han blevet idømt 18 måneders fængsel.

Det fortæller The Guardian.

Han stod tiltalt for i 2014 at have skaffet sig adgang til nøgenbilleder af kendte mennesker. Det foregik via en to år lang phishing-kampagne, hvor Collins fik adgang til mere end 100 menneskers kodeord, herunder kodeord fra skuespillerne Jennifer Lawrence og Aubrey Plaza, samt sangerne Rihanna og Avril Lavigne.

Collins narrede berømtheder til at udlevere deres brugernavne og kodeord ved at sende mails til sine ofre, der så ud til at komme fra Google og Apple. Det fremgår af en udtalelse fra offentlig anklager i Pennsylvania Bruce Brandler.

På den måde fik Collins adgang til personlige informationer, herunder nøgenbilleder, hos sine ofre.

»I nogle tilfælde,« hedder det i udtalelsen fra Brandlers kontor, »så anvendte Collins et softwareprogram til at downloade hele indholdet af offerets Apple iCloud-backup. Derudover, så kørte Collins et model-fupnummer, hvor han narrede sine ofre til at sende ham nøgenbilleder.«

Efterforskere har fundet frem til, AT Collins har skaffet sig adgang til mindst 50 Apple iCloud-konti og 72 Gmail-konti, hvoraf en del af tilhørt berømte kvinder.

Det er ikke lykkedes FBI-efterforskerne at fremskaffe beviser, der faktisk kobler Collins til at have frigivet personlige informationer eller billeder. Der er heller ikke fundet bevis for, at Collins skulle have delt eller uploadet informationerne, han fik fat på.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (2)

Palle Due Larsen

Derudover, så kørte Collins et model-fupnummer, hvor han narrede hans ofre til at sende ham nøgenbilleder.«

Man kan også komme i fængsel, hvis man ikke kender forskel på hans og sin.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017