Hacker-dømt lagde fængslets it-systemer ned

En fængslet britisk hacker blev sat til at udvikle et program til fængslets interne tv-station, hvorefter han overtog kontrollen med it-systemerne og låste personalet ude.

De færreste fængsler vil nok overlade hovednøglen til fængslet i en dømt indbrudstyvs varetægt. Det vender vi tilbage til. På samme måde vil de fleste nok kunne se, at det er en dårlig idé at give en fængslet hacker adgang til fængslets it-systemer.

Det var ikke desto mindre, hvad fængselsadministrationen ved Ranby Prison i Storbritannien gjorde. Det skriver avisen Daily Mirror.

Fængslet ville lave en intern tv-station og havde i den forbindelse brug for at få lavet et specielt stykke software. Derfor henvendte administrationen sig til en indsat 27-årig hacker, som var fængslet for at have svindlet med kreditkort på internettet for over 52 millioner kroner.

Han fik adgang til fængslets it-system, og det udnyttede han til at få fulde rettigheder, så han kunne sætte adgangskoder op på alle systemerne og på den måde låse fængselspersonalet ude af systemerne.

Hackeren blev smidt i isolation som straf, men fængslet var nødt til at tilkalde specialister for at få adgang til systemerne igen.

Det samme fængsel var blot en uge tidligere havnet i spalterne hos Daily Mirror, efter avisen havde afsløret, at en indsat havde formået at få lavet en kopi af hovednøglen, som kunne åbne alle døre i fængslet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere