Hackede sit høreapparat og kan nu høre wifi-netværk som klik fra en geigertæller

Hvorfor nøjes med almindelige lydindtryk, hvis du alligevel er nødt til at få hjælp fra et høreapparat? Britiske Frank Swain har fået en ekstra sans med sit høreapparat og en smartphone.

Hjælpemidler til mennesker med handikap går i disse år gennem en rivende udvikling med nye avanceret proteser og teknologi, der snart kan give blinde deres syn tilbage. Men hvis man skal have hjælp fra teknologien, hvorfor så lade sig begrænse af, hvad mennesket normalt er i stand til?

Høreapparater er ét af de mest almindelige hjælpemidler, men for videnskabsjournalisten Frank Swain fra New Scientist er hans nye høreapparat i stand til mere end blot at hjælpe ham med at høre som alle andre. Han kan nemlig også høre trådløse netværk, skriver Politiken.

»Mine to høreapparater forbindes trådløst til en mobiltelefon, som vi har hacket, så vi kan få adgang til flere data i de områder, hvor der er trådløs forbindelse til internettet. De individuelle data fra de omgivende routere har vi oversat til lyde, som bliver sendt til mine høreapparater, der blender dem ind i min normale hørelse,« siger Frank Swain til Politiken.

Netværksoplysningerne bliver omsat til en elektronisk lyd, der med klik som fra en geigertæller eksempelvis fortæller, hvor mange netværk der er i nærheden, og hvor kraftigt signalet er. Når netværket er tilstrækkelig tæt på, bliver netværksnavnet omsat til musikalske lyde ud fra de enkelte tegn og bogstaver, så hvert netværk får sin egen melodi.

Wifi-hørelsen er skabt i samarbejde med lydkunstneren David Jones, som benytter sin programmøruddannelse til sonoficering – at omdanne forskellige data til lyd på samme måde, som man med visualisering præsenterer data visuelt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Carsten Junge

Hvis man læser teksten, så står der at man har hacket en mobiltelefon, der er forbundet til høreapparaterne...... For øvrigt er det ganske almindeligt med høreapparater, der forbindes med bluetooth til en telefon, det kan mine fra Oticon også,

  • 1
  • 0
jonas Hansen

er enig i at overskriften er misvisende, men vil nu også tilføje at det ikke er så almindeligt at høreapparater kan forbindes direkte med bluetooth til en telefon og streame lyd den vej. Det er noget som GN Resound/Beltone har kunnet i godt et år, og nu er Starky vist også kommet med et produkt der kan forbinde direkte over BTLE. Oticon kan ikke forbinde direkte til bluetooth da deres trådløs kommunikation indtil videre er induktiv, og derfor behøver en "hub" mellem hørreapparat og mobiltelefonen.

  • 0
  • 0
Ole Knudsen

Det discount låne-høreapparat jeg bruger for tiden samler al radiostøj op på det kontor jeg sidder i. Jeg er nødt til at tage det af og hvile ørerne for at få lavet noget. Samme problem for 3-4 år siden på en anden lokation, hvor det var chip-læserne på dørene, som larmede vildt i HA'erne. Mit normale HA er heldigvis langt bedre afskærmet.

"hackede sit høreapparat" ? Adskillige firmaer har haft forskellige former for trådløs kommunikation til HA i mere end 10 år, så det lyder som om journalisten ikke er helt ajourført på teknikken i moderne HA'er.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere