Hack Registreringsdatabasen og opgradér din Windows 8.1 - hvis du tør

Illustration:
Microsoft er på vej med en større opdatering til Windows 8.1, og den kan allerede hentes, men det er på egen risiko.

Microsoft åbnede for en kort bemærkning sluserne for den næste større opdatering af Windows, som blandt andet skal imødekomme ønskerne fra desktopbrugere af Windows 8. Det er dog en risikabel proces, hvis man vil være først med det nyeste, skriver Neowin.

I første omgang havde opmærksomme Windows-brugere fundet en smutvej, så man ved at ændre en værdi i Windows Registreringsdatabasen kunne snyde sin Windows 8.1-installation til at vise de opdateringer, som Microsoft endnu ikke officielt har frigivet.

Opdateringerne lå klar på Microsofts servere, og man kunne få adgang til dem ved at tilføje en ny nøgle i Registreringsdatabasen, som holder styr på konfigurationen af Windows.

Microsoft har efterfølgende gjort opdateringsfilerne utilgængelige, efter tippet blev spredt på diverse Windows-brugerforummer, men filerne kan stadig findes på forummer, hvor brugerne havde downloadet dem og nu har delt dem.

Det er imidlertid ikke tilrådeligt at foretage usupporterede ændringer i Registreringsdatabasen, ligesom der ikke er nogen garanti for, at man kan stole på de opdateringsfiler, man nu kan finde på diverse hjemmesider.

Hvis man installerer de uautoriserede opdateringer, er der således risiko for, at man vil få problemer med at installere de officielle opdateringer, når Microsoft frigiver dem.

Den kommende opdatering af Windows 8.1 vil blandt andet tilføje en ny startmenu, som brugere kan vælge at benytte, hvis de primært bruger deres Windows-pc i den klassiske skrivebordstilstand.

Til nye pc'er vil den opdaterede version også reducere minimumsdiskpladsen, som Windows 8.1 optager. Lige nu har eksempelvis tablets med Windows 8.1 brug for mere end 16 gigabyte lagerplads alene til Windows-installationsfilerne og recovery. Det gør det vanskeligt for Windows-baserede tablets at konkurrere med Android-konkurrenter, som med 16 gigabyte lagerplads stadig har plads til brugerens egne filer og applikationer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
 
#3 Ken Christensen

Omvendt så kan man bare opgradere til windows 7 i stedet for. Windows 8.x er en gigantisk lort

Fantastisk velargumenteret indlæg ...

Nu står det dig frit at nedgradere fra OEM licenser af Windows 8 PRO til Windows 7 eller Vista. kilde

Samt at du kan købe Windows 7 licenser frem til engang i Oktober.

Vi er mange der faktisk kan se ideen med de fleste ændringer i Windows 8(.1) herunder alle ændringerne til Explorer og kan se hvordan det gør nogle af vores opgaver nemmere, specielt når keyboard er det primære input! (alle de nye shortcuts)

Ontopic: Muligheden skulle vist være lukket igen.

 • 6
 • 4
#6 Deleted User

Lidt trivielt, men dog relevant nok: Jeg kunne til en start bare godt tænke mig at slippe for den kedsommelige password-indtastning til Windows 8 hjemme i privaten, hvor ingen andre benytter computeren.

Der ligger en masse tips til at frakoble Windows 8(.1) login-skærmen på nettet. Desværre har alle skribenterne glemt, at de pågældende registreringsværdier, som skal ændres, IKKE findes i Home Edition.

 • 0
 • 0
 
#8 Kristian Elmholt Bak

At belemre os med usaglige holdning!!!!!!!!!!!!

Aha.... Jeg er EDB mand siden 1985.............

Win7 pro er det rigtige endnu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kommentar om det modsatte er ikke velhørt.....

Jeg ved hvad jeg taler om...

Venligst PCN

Hvad snakker du om? Det var Jesper Nyrup, som oprindeligt skrev den usaglige holdning, jeg snakker om i mit tidligere indlæg.

Men okay, nu du siger det, må jeg hellere - uden videre - tage det for gode vare.

Hvad så, hvis jeg fortæller dig at man i en virksomhed godt kan anvende Windows 8.1 på alle udviklermaskiner? Tag det fra en, der anvender Windows 8.1 hver dag.

 • 3
 • 1
#9 Jesper Nyrup

Det rigtige spørgsmål er ikke "kan man arbejde med windows 8 uden at brække sig?" (det kan man dog næsten ikke) Det rigtige spørgsmål er "Hvilke nye fantastiske fordele retfærdiggør disse omfattende ændringer på systemet og UI?" Mit personlige svar er: Ingen. OK der er enkelte forbedringer fra windows 7 men også masser af grunde til at hade windows 8

For at nævne kun et begrænset antal:

 1. Tåbeligt interface beregnet til touch skærm tablets har ingen rolle i en "almindelig" pc. Det er grimt, grimt grimt, og ønsker at tvinge brugerene til at lære en helt ny måde at gøre tingene på helt uden en god grund. (Hvilke USABILITY-problemer tvang MS til at ændre UIen?)

 2. Microsofts næstværste OS, windows vista havde på nuværende tidspunkt (fra release) langt flere brugere (hvilket må i min mening indikere at de fleste hader det som pesten)

 3. langt de fleste udviklere hader det: se for eksempel http://www.zdnet.com/valve-windows-8-is-a-catastrophe-for-pcs-7000001634/

 4. to konkurrerende versioner af IE

 5. Bruger Bing til at søge overalt også på din maskine (Yuck!)

 6. forsøger at ændre app paradigmen til den som apple har gjort populær

 7. dårlig resizing af apps og programmer

 8. Metro apps mostly suck og de er mostly pointless der er virkelig få eksempler på gode metro apps

 9. dårlig udnyttelse af store skærme

 10. låseskærmen

 • 6
 • 5
#10 paw madsen

Fordele ved 8.1: Bedre multi monitor support. Hurtigere. Mindre footprint. Nemmere at fjernstyre fra touch tablet eller telefoner. Mange system genveje er kortere end i w7. Bedre fremtids support. Software går altså ikke baglæns rat tit. Som udvikler oplever jeg ikke nogen kolegaer som stadig køre win7.

Erlig talt så mener jeg at folk som ikke kan finde ud af den nye UI måske skulle overveje pension. Learn to evolve please. Der er ikke noget galt med win8 med en mus og et tastetur. Og det giver super mening med en touchscreen.

 • 6
 • 5
#11 Kristian Elmholt Bak

Tåbeligt interface beregnet til touch skærm tablets har ingen rolle i en "almindelig" pc. Det er grimt, grimt grimt, og ønsker at tvinge brugerene til at lære en helt ny måde at gøre tingene på helt uden en god grund. (Hvilke USABILITY-problemer tvang MS til at ændre UIen?)

Så når du udskifter andre ting, som f.eks. kunne være en printer, bryder du fuldstændig sammen over, at du måske skal sætte dig ind i, hvordan det virker?

Eller "For fanden, nu har Audi IGEN valgt, at - i deres nye modeller - udskifte deres instrumentbræt og hvordan elektronikken fungerer". Altså, kom ind i kampen.

Microsofts næstværste OS, windows vista havde på nuværende tidspunkt (fra release) langt flere brugere (hvilket må i min mening indikere at de fleste hader det som pesten)

Det må være pga. folk som dig, der stejler over at skulle lære noget nyt ;-) Sorry, men du bér selv om den her. Og btw; kilde? Du kan ikke bare blabre op om "noget" halvt baseret på din egen holdning.

langt de fleste udviklere hader det: se for eksempel http://www.zdnet.com/valve-windows-8-is-a-catastrophe-for-pcs-7000001634/

Okay, men så må de to udviklere (Gartner og Newell) jo have deres egen mening. Men det betyder ikke, at "langt de fleste udviklere" er utilfredse?

to konkurrerende versioner af IE

"Metro IE11" og IE11...? "Metro IE" bliver deaktiveret så snart du f.eks. sætter Firefox eller Chrome som standard browser. Så "Fixed".

Bruger Bing til at søge overalt også på din maskine (Yuck!)

Det kan slås fra under indstillinger... Men det har du vel ikke sat dig ind i, inden du begyndte at brokke dig.

forsøger at ændre app paradigmen til den som apple har gjort populær

Det er utroligt kort det der argument... Så, det tror jeg ikke man kan svare på, på en konstruktiv måde.

dårlig resizing af apps og programmer

Igen... "Dårlig" er relativt og subjektivt baseret.

Metro apps mostly suck og de er mostly pointless der er virkelig få eksempler på gode metro apps

Og hvor længe har vi haft Windows 8 Store? Og i og med populariteten af Windows 8 ikke er så høj (jeg takker på dine vegne), hjælper det jo heller ikke på mængden af apps.

Desuden; hvorfor SKAL du anvende dem?

dårlig udnyttelse af store skærme

Eksempel? "Dårlig" er igen relativt og kortfattet sagt.

låseskærmen

?

Du trykker [ENTER] og taster kode? Hvis din kode starter med et stort bogstav, "trigger" [SHIFT] endda låseskærmens animation. Ehm, undskyld, men du bliver simpelthen nødt til at argumentere lidt mere fyldestgørende...

 • 4
 • 5
#12 Johan Cardel

Kristian Emholt; Der er nogle mennesker som bare skal brokke sig, tror ikke det er værd at bruge for meget gas på det. Det var det samme da vista/win7 kom på banen.. der var en ret stor skare af win xp brugere som nægtede at se lyset. Jeg har stået for omlægning af rigtigt mange maskiner igennem en del år (2005 til nu), og de fleste argumenter er i retning af at der ingen grund er til opgradering da det nuværende kører fint. Ja eller der er et eller andet på den nye platform som bare ikke lige passer folk.

Der er bare nogle helt andre problemer hvis man ikke opgraderer, bl.a. fra xp til wista/win7 var hele sikkerheds pakken en helt anden. Det er nemt for "brugere" at himle op, men når alt kommer til alt så må man sande at et OS/Platform er en dynamisk ting, og man er nød til at innovere både hvad angår måden man arbejder på, og hele den tekninske snitflade, med dertil hørende nye teknologier.

Man kan ikke tænke på en IT platform som en statisk ting, måske går der 10 år mere før alle forstår at man hele tiden skal omskifte sig.

Det er selvfølgeligt ikke optimalt lige med metro for alle personer, men er man bare en lille smule nørdet er det kein problem.. og der er skisme mange fine forbedringer :)

Udover det så er det da fedt nok med det næste patch, selv om win+q er det samme som start menu for mig i win 8.1.

 • 2
 • 1
#13 Lasse Enevoldsen

Det ville være en stor fordel, hvis man i det mindste kunne fjerne styresystemet og ligge et andet ind. Den bevidste bug, må nok være den ultimative grund til at W8 er skidt.

Man kan synes om det eller ej, men at MS på den måde bevidst hijacker ærligt købt hardware og bevidst gør det temmelig besværligt at fjerne deres produkt (eller køre i dual-boot) er virkelig skidt. Det kan jo kun gøre lidt flere mere frustrerede over MS.

Heldigvis har jeg lidt info fra en anden tråd, til de frustrerede (inklusiv mg selv)

http://www.youtube.com/watch?v=FgbXBtrHt6M http://www.youtube.com/watch?v=SKsIvLPqlrc

 • 0
 • 0
#14 Rasmus Rask

Kunne man ikke undlade at slette ukonstruktive indlæg, men evt. skjule dem (som Ars gør). Så fylder de ikke i tråden, men hvis man vil vide hvad svarene refererer til, har man mulighed for det.

Det er enormt forvirrende, forstyrrende og udvandende for debatten, med en bølge af reaktioner på et indlæg der ikke længere - dermed bliver svarene nemt lige så meningsløse, som det slettede indlæg.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere