Hack en Chromebook og få 100.000 dollars af Google

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Google har fordoblet deres dusør, som frigives, hvis man med succes kan tvinge sig adgang til en Chromebook i guest-mode. 100.000 amerikanske dollars er der nu på højkant.

Udfordringen lyder simpel: Tving dig adgang til en Chromebook i guest-mode. Dusøren er til gengæld iøjnefaldende.

I håbet om at tiltrække opmærksomhed fra sikkerhedsresearchere verden over, tilbyder Google nemlig nu 100.000 amerikanske dollars til den, der løser opgaven. Det er en fordobling af den hidtidige dusør, som ikke var nok til at få opmærksomheden, skriver Google i et blogindlæg ved navn 'Get Rich or Hack Tryin''. Det skriver PC World.

Læs også: Gartner: I år stiger Chromebook-salg med 27 procent

»Siden vi introducerede belønningen på 50.000 dollars, har vi ikke fået nogle succesfulde tilbagemeldinger. Med det sagt, fortjener gode forskere også gode priser, så vi rejser nu en seks-cifret sum, som er tilgængelig hele året rundt uden kvoter og uden nogen maksimal belønningspulje,« lyder det fra Google i deres blogindlæg.

Sikkerhedskopi ved hver start

Når en Chromebook er i guest-mode er den i højeste sikkerhedsberedskab. Her er det ikke muligt at downloade apps selv fra Googles egne butikker. Det er en af de typiske veje, angribere kan installere malware på en maskine. Det er dog muligt at hente filer fra internettet

Læs også: Google sponserer flygtninges adgang til en Chromebook

Der er ingen tvivl om, at en Chromebook er en sikker maskine. Alle opdateringer bliver hentet automatisk, hjemmesider og applikationer bliver kørt gennem en såkaldt sandbox og hver gang computere bliver startet op, gemmer den en sikkerhedskopi, som bliver fremkaldt, hvis computeren inficeres af eksempelvis malware.

For at få udbetalt de 100.000 dollars, skal man være i stand til at tvinge sig adgang gennem en hjemmeside i guest-mode, og angrebet skal kunne overleve et reboot til sikkerhedskopien.

Kom gratis med til Danmarks største IT-sikkerhedsevent!

Infosecurity, Europas mest populære IT-sikkerhedsevent, afholdes for første gang i Danmark den 3. og 4. maj 2016. 50 udstillere, 5 konferencesale og mere end 60 seminarer og caseoplæg fra ind- og udland. Læs mere her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017