Hårdt udskillelsesløb blandt cloud-tjenester potentiel bombe under mindre virksomheder

Tusindvis af danske virksomheder anvender gratis cloudløsninger til tegninger, kontrakter og tidsplaner. Konkurs i cloudbranchen er en alvorlig trussel for deres forretning.

Opbevaring af data i skyen – såkaldt cloud storage – udbydes i dag af mere end 100 aktører, som strækker sig fra virksomheder som Box og Dropbox til giganter som Google og Microsoft. Mange af dem tilbyder en gratis version til private brugere med plads til måske et par gigabyte data.

Det er et marked med benhård konkurrence, konkluderede Gartner for nyligt i en rapport ifølge Building Supply. Gartner-rapporten siger bl.a.:

’By 2018, 70% of EFSS [enterprise file synchronization and sharing, red.] destination vendors will cease to exist, having been acquired or put out of business, and the remaining 30% will evolve to support the digital workplace or modernize corporate data infrastructures’.

Får Gartner ret i forudsigelserne, kan det få dystre konsekvenser for de mange danske teknologivirksomheder, som i dag anvender en af disse gratis cloud-løsninger til filhåndtering og -udveksling af tegninger, tidsplaner, kontrakter og lignende.

En uventet konkurs eller omlægning fra en cloududbyder kan i værste fald betyde, at man mister adgang til sine data, hvilket kan koste dyrt i forsinkelser og det, der er værre, skriver Building Supply.

Et væsentligt eksempel er den danske byggebranche, som er i farezonen.

Der er især grund til at bekymre sig om mindre projekter i 5-10 millioner kroners klassen, fordi der her ikke er noget lovkrav om, at en projektansvarlig byggeleder anvender en professionel projektweb-løsning.

I Danmark starter omkring 3.000 byggeprojekter op om året. Direktør i Byggeprojekt.dk, Thomas Bøgh, vurderer over for Building Supply, at omkring en fjerdedel af dem i dag anvender en form for gratis løsning.

»Umiddelbart virker en gratis løsning måske tilstrækkelig, men den betydelige risiko, man løber, står slet ikke mål med de peanuts, man sparer,« siger han.

Version2 hører meget gerne fra virksomheder som bruger de gratis løsninger fra fx Dropbox, Google Drev og Microsoft OneDrive. Skriv til hm@ing.dk

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
Henning Wangerin

Umiddelbart virker en gratis løsning måske tilstrækkelig, men den betydelige risiko, man løber, står slet ikke mål med de peanuts, man sparer,

Er det ikke mere et spørgsmål om at have kontrol over sine data?

Hvem garanterer at de "store" ikke lukker ned eller laver ændringer som giver problemer?

Det handler vel i bund og grund om at have tillid til din udbyder, og til at de ikke laver ændringer som vil give bøvl.

/Henning

Dennis Krøger

Nogen vil sælge noget. Ellers ville man have have lagt mærke til at det er meget sjældent at ting forsvinder uden advarsel og en chance for at eksportere eller flytte sine ting, også når det er gratis.

Mark Klitgaard

Hvor ligger bomben? Artiklen tager selv udgangspunkt i problemet primært ligger i de gratis løsninger, og samtidig pointerer artiklen også at disse gratis løsninger typisk ikke er særligt store, måske et par GB.

I det tilfælde at Dropbox f.eks. skulle gå konkurs så tænker jeg at man har en lokal kopi især når der kun er tale om et par GB? Og selv hvis man har en 1 TB løsning, så har jeg svært ved at se hvordan de lukker og slukker fra den ene dag til den anden, uden at have en grace period hvor man kan downloade sin data?

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017