Håndsrækning fra streaming-gigant: Netflix til Ubuntu uden browser-fifleri

19. september 2014 kl. 14:402
Netflix vil godkende Ubuntu som en af de platforme, der må tilgå streaming-tjenesten. Det kræver dog lidt samarbejde fra linux-platformens udviklermiljø.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det kan snart være slut med browser-tricks, når Ubuntu-brugere vil se Netflix. Virksomheden har taget det første af en række skridt, der skal lade tjenesten køre native på Ubuntu uden det mindste behov for at fifle med indstillinger. Det skriver Ubuntu-sitet OMG! Ubuntu!

Version2 kunne i sidste måned berette, at de værste fiksfakserier allerede nu kan undværes, når der skal streames film og serier i det Linux-baserede styresystem. Hvor det før var nødvendigt for eksempel at have et program som Wine til at køre Windows-software på Ubuntu, kan man med den seneste beta-udgave af Google Chrome køre Netflix native med en relativ simpel ændring af User-Agent-strengen.

En anden User-Agent skal narre Netflix til at tro, at den har at gøre med en plaform, som er godkendt af streaming-tjenesten. Men selv den ændring skal fremover være overflødig. I hvert fald har Netflixs Paul Adolph rettet en henvendelse til miljøet af Ubuntu-udviklere, hvor han forklarer, at Netflix åbner folden for Ubuntu-brugerne.

I en e-mail forklarer Paul Adolph, at den nyeste version af Ubuntus sikkerhedsbibliotek NSS - 3.16.2 - tillader Netflix at køre stabilt i Google Chrome. Og hvis biblioteket bliver indført på også den ældre version af Ubuntu, vil Netflix sørge for, at godkende Ubuntu-platformen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den kommende udgave af Ubuntu 14.10 vil komme med et nyt NSS-bibliotek. Men størstedelen af brugerne vil stadig bruge en ældre version af biblioteket på Ubuntu 14.04 LTS. Derfor efterspørger Paul Adolph i sin mail, at det nye NSS-bibliotek kan tilføjes til Ubuntus Update Stream.

Hvis man ikke kan vente på, at Netflix godkender Ubuntu, kan man stadig bruge guiden her på Version2 til at få nem adgang til streaming-tjenesten.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
19. september 2014 kl. 15:16

Som der står i emnet: Hvorfor er der overhovedet begrænsninger?

2
19. september 2014 kl. 21:49

Netflix forsøger at holde deres support-mængde nede, ved at "white-liste" User-Agent strenge, de ved fungerer, og blackliste alle andre.

Det er ikke en særligt internet-venlig løsning, men da de startede, understøttede de jo kun Windows med Silverligt plugin. Nu, hvor de bruger HTML5, så burde de nok nøjes med at fortælle brugeren, hvis kombinationen af browser/OS er ukendt og utestet. Og i længden nøjes med at blackliste dem, der tydeligt mangler understøttelse for html5 video...