Gymnasium sender 20 elever hjem efter hack af fraværsstatistik

4 kommentarer.  Hop til debatten
Et gymnasiehack pyntede på fraværsprocenten for omkring 20 elever. Nu sender Tietgen Handelsgymnasium eleverne hjem i en uge som straf.
7. januar 2015 kl. 10:31
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Omkring 20 elever på Tietgen Handelsgymnasium i Odense er blevet bortvist i en uge. Eleverne har fået justeret deres fraværsprocent i et hackeranggreb og straffes nu med mere fravær, skriver DR Fyn.

Tre elever blev i slutningen af december sigtet for at have hacket den elektroniske fraværsprotokol og ændret procenttallet for 20 medstuderende. Gerningsmændene har tilsyneladende solgt deres tjeneste til medstuderende for ekstra luft på fraværskontoen.

En af de bortviste elever fortrød over for rektor Gitte Bargholt at have 'købt fravær'.

Nu straffes eleverne altså med en ekstra uges fravær i systemet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»De får registreret, at de er fraværende, så de risikerer at miste deres SU, og på den lange bane risikerer de at blive meldt ud, hvis tallet når for højt op,« fortæller Gitte Bargholt til DR.

Foreløbig er 10 elever sendt hjem, mens Tietgen Handelsgymnasium venter på navnene på de sidste implicerede fra Styrelsen for IT. Det var også IT-styrelsen, der efter gymnasiet indledende mistanke kunne bekræfte, at systemet var blevet misbrugt.

Af de tre sigtede elever har to erkendt forbrydelsen. Den sidste nægter sig skyldig.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
7. januar 2015 kl. 14:54

Hvordan ved man at alle eleverne har bedt om det, og det ikke bare har været røgslør fra "hackernes" side?

3
8. januar 2015 kl. 10:33

En af mine venner fik engang sin kabel-TV-teknikerven til at lukke op for "Fuld Pakke" mod et par bajere. For at lægge røgslør blev der åbnet tilfældigt til resten af opgangen også.

2
7. januar 2015 kl. 15:43

Det ved man fordi retssikkerhed ikke gælder for skoleelver. Hvis retor synes at et indicium er et bevis, så er det sådan.

I praksis kan rektor udstede en hvilken som helst straf, til og med bortvisning, til en hvilken som helst elev. Det kræver blot en påstand om de har gjort noget som de ikke kan bevise at de ikke har gjort.

Man kan ikke straffe elever for deres religion, politiske overbevisning eller klager over skolen, undervisningen eller lignende. Men der er intet til hinder for at det ligger på bankbogen hvis der en dag skal uddeles straf for noget som helst andet.