Gymnasium kendte ikke bcc-knap: Lækkede 466 mailadresser på forældre

2 kommentarer.  Hop til debatten
Alle forældre med børn på Esbjerg Statsskole kender nu hinandens emailadresser. Ved en fejl blev adresserne kopieret ind i Outlooks til-felt, hvilket er ulovligt ifølge Datatilsynet.
22. oktober 2009 kl. 11:03
errorÆldre end 30 dage

466 forældre til elever på Esbjerg Statsskole er kommet lidt tættere på hinanden. Gymnasiet er nemlig ved en fejl kommet til at sætte alle emailadresser ind i e-mailklientens til-felt, så alle har kunnet se de andres emailadresser.

Den praksis har Datatilsynet flere gange stemplet som klart ulovlig, da Persondataloven kræver, at afsenderen af nyhedsbreve skal sløre modtagernes email-adresser.

Sagen er kommet frem, efter en stavefejl i en af emailadresserne betød, at mailen havnede hos en administrator af det pågældende domæne.

»Først syntes jeg bare, det var sjovt, men bagefter tænkte jeg, at det egentligt var for dårligt, at de kunne lave en sådan fejl. Så jeg skrev til skolen og gjorde opmærksom på og linkede til et par artikler med lignende sager,« siger Christian Funder Sommerlund, der er datalogistuderende på Syddansk Universitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han kontaktede Version2, da Statsskolen efter tre uger stadig ikke havde svaret på hans henvendelse.

Version2 har kontaktet Esbjerg Statsskole og bedt dem forholde sig til sagen.

»Det var jeg slet ikke klar over, at det var forkert at gøre sådan. Men det er fint, du gør mig opmærksom på det. Jeg har bare ikke den der knap med bcc, som du snakker om, i mit emailprogram,« fortæller sekretær Inga Rytter, der stod bag udsendelsen, men som fremover lover, at det ikke vil gentage sig.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
7. juli 2015 kl. 14:58

Jeg kan ved selvsyn konstatere at Version2 har begået nøjagtig samme brøler kl 11:17 i går og udsent emailen "Invitation til prøvekørsel af det opdaterede Version2" til 108 brugere uden at bruge BBC feltet, så alle 108 brugere nu kan se hinandens emailadresser.

Måske det var på sin plads at Version2 nu skriver en tilsvarende artikel om sig selv og beder sig selv om at forholde sig til fadæsen, så man ikke kun kaster sten mens man selv bor i et glashus.

Version2 udsendte dog bagefter endnu en email med følgende indhold:

<strong>Undskyldning: Invitation til prøvekørsel af det opdaterede Version2</strong></p>
<p>Hej igen</p>
<p>Beklager at vi ikke anvendte BCC til udsendelse af den forrige mail.
Jeg kan kun undskylde med sommerferiehjerne.</p>
<p>Med røde ører</p>
<p>Mikkel Mosthaf
Digital Udvikling