Grønlands sundhedsvæsen ramt af it-nedbrud: Kom kun med akutte tilfælde

Illustration: ambeon / BigStock
Omfattende it-nedbrud har ramt sundhedsvæsenet i Grønland - borgere opfordret til kun at komme med akutte problemer.

Et omfattende it-nedbrud har ramt store store dele af Grønlands sundhedsvæsen. Problemerne skulle dog nu være løst ifølge den seneste melding om emnet fra det grønlandske medie KNR.

Tidligere fortalte KNR, at sundhedsvæsenet har sendt en mail til borgerne om kun at rette henvendelse ved akutte tilfælde.

Nedbruddet ramte mailsystem og patientjournaler. Og det har gjort det umuligt at se, hvem der har tider til lægekonsultation eller planlagte operationer.

»Vi kan slet ikke komme ind i vores computersystem, så indtil det problem er løst, må vi desværre opfordre borgere til kun at møde op på sygehusene, hvis de har helt akutte problemer,« sagde ledende regionslæge Jesper Olesen til KNR i går morges.

Læs også: Kafkask it-support: Microsoft har fastfrosset Grønlands hoveddomæne

Det gamle journalsystem er uberørt

Sygehuset i Tasiilaq og Sundhedscenteret i Ittoqqortoormiit blev ikke berørt af it-problemerne.

Ifølge en anden artikel hos KNR skyldes det formodentlig, at de ikke er gået over til det nye journalsystem - Cambio Cosmic - men stadig benytter det gamle it-system - Aesculap.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Hans Nielsen

Så forstår man også godt, at de kan forsvinde i et SPAM filter :-)

Man kan sige meget negativ om , Sundhedsplatformen på øerne, men de er da kloge nok, til IKKE at sende mail til alle, hver gang deres ting ikke virker.

Er det rester fra deres malware, som der kun har været på en enkelt medarbejders pc, som har angrebet deres system. Eller er det tale om et hardware nedbrud. Eller ?

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere