Grøn dinosaur vil bruge IBM's Watson til at svare på Spørge-Jørgens spørgsmål

Børn kan være særdeles spørgelystne, og nu vil firmaet Elemental Path tage IBM's Watson til hjælp i en ny serie af legetøj, som skal kunne svare på børnenes spørgsmål.

IBM's Watson-teknologi kan nu måske komme til at aflaste forældre med børn i den alder, hvor spørgsmål om alt fra universet til bussemænd kan tære på både paratviden og tålmodighed.

Firmaet Elemental Path har nemlig indgået et samarbejde med IBM om at bruge cloud-tjenesten Watson i en ny serie af legetøj, som børnene skal kunne stille alle de spørgsmål, de orker, og få svar.

Watson skal levere talegenkendelse og analyseværktøjer til at forstå spørgsmålene og finde svarene frem. En del af udviklingen af den nye serie af Cognitoys indebærer at filtrere svarene, så niveauet er passende i forhold til barnets alder og udvikling.

Den første udgave af Cognitoys-serien, som Elemental Path forsøger at finansiere gennem Kickstarter, er en grøn dinosaur, som børnene altså skal kunne tale til og få svar.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Aske Bisgaard Vammen

Interessant koncept. Jeg kommer til at tænke på hvordan en perfekt version af dette produkt ville påvirke forældrers rolle i at være vidensdelere, og idoler.

En anden ting er, at det jo også kan være godt at lære børnene hvor eller hvordan de finder den information de leder efter. Så de bliver selvstændige tænkere og udforskere af verden og vores viden om den. Dette produkt, i den perfekte udgave, ville jo nok kunne devaluere den vidensmetodik.

Uden at have undersøgt det nærmere, vil jeg dog tvivle på at dette produkt er særligt effektivt til meget mere end de allermest trivielle spørgsmål.

Og angående filtrering, kan det hurtigt blive en dårlig idé at filtrere efter alder. Der er en biologisk og kognitiv forskel på barnets udvikling, men der er også børn der bliver meget kompetente i et emne lang tid før det er 'normalt'. De ville ikke altid være tilfredse med en 'barnliggørelse' af deres spørgsmål.

Dog er det interessant for mig hvordan produkter som disse kommer til at påvirke samfundet. Jeg tror i hvert fald ikke det er det sidste vi har set til den her slags.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere