Greenpeace kritiserer Amazon: »Jeres sky er beskidt«

En opgørelse fra Greenpeace viser, hvor grønne techfirmaerne er. Amazons sky sviner miljøet til, mens Apples sky udelukkende kører på vedvarende energi.

Organisationen Greenpeace har netop offentliggjort en rapport, hvor de forsøger at give indblik i, hvor stort et hensyn verdens store techvirksomheder tager til miljøet og naturen. Det skriver BBC.

I en netop offentliggjort rapport får både Apple, Facebook og Google ros for at have forbedret gennemsigtigheden i, hvorfra de får deres energi, og deres stræben efter at køre deres skyer på 100 procent vedvarende energi.

Amazon derimod, får dog ingen ros med på vejen.

Ifølge Greenpeace-rapporten kommer kun 15 procent af energien til Amazons sky, Amazon Web Services (AWS), der driver flere forskellige internetfirmaer, fra vedvarende energikilder.

»Ved at fortsætte med at købe beskidt energi, kan Amazon Web Services ikke bare følge med Apple, men er samtidig med til at trække store dele af internettet med sig ned,« siger Gary Cook, Greenpeaces senior IT-analytiker til BBC.

Amazon har skudt tilbage på Greenpeace og kaldt rapporten for upræcis.

Analytikeren er til gengæld rosende over for de tre andre store virksomheder.

»Apple, Facebook og Google forsyner vores online liv med ren energi og er med til at bygge en grønnere offline verden for alle, der er med i den proces,« siger Gary Cook.

Aktivistgruppens fokus på techvirksomheder tager til, eftersom internettet stadig er i stor vækst, og efterspørgslen på cloudtjenester vokser. Særligt i et land som Kina vokser nettet betydeligt, og rundt omkring i verden bliver afhængigheden af nettet stadig større. I 2020 forventes det, at internettet er vokset med 60 procent.

Væksten kræver mere energi og strøm, og derfor har de store IT- og techvirksomheder et ansvar for at bidrage til at gøre nettet mere bæredygtigt, lyder argumentet.

Læs også: Beskidte data

En virksomhed som Apple har været lydhøre over for den holdning, og fra også at blive kritiseret af Greenpeace førhen har Apple arbejdet målrettet med at gøre deres sky mere grøn.

I 2010 kom kun 35 procent af energien fra vedvarende energikilder, mens den sats blev forøget væsentligt årene frem. Ved udgangen af 2012 var det tal steget til 75 procent, mens Apples cloud i dag drives fuldstændig på vedvarende energikilder. Primært fra solenergi.

På sortlisten forbliver Amazon dog.

Ifølge Greenpeaces opgørelse kommer 28 procent af energien fra kul, 27 procent fra atomkraft og 25 procent fra gas.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Johan Cardel

Hmm jeg troede at apple faktisk lejede sig ind hoz MS/Azure, det læste jeg et sted. Samtidigt er Amazon's cloud hejs nok vildt meget større end apple's så er det ikke lidt apples and oranges? =)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere