Gratis VPN installerer JavaScript og presser reklamer i din browser

Hotspot Shield VPN skal måske beskytte dig mod de ondsindede ISP'er, men VPN'en presser selv JavaScripts og reklamer ned i din browser.

The Center for Democracy & Technology (CDT), som er en interessegruppe for digitale rettigheder, har bedt myndighederne kigge nærmere på VPN-udbyderen AnchorFree. Det skriver The Register.

AnchorFree's VPN-tjeneste Hotspot Shield VPN skal angiveligt beskytte brugere mod online tracking, men ifølge CDT indhenter firmaet selv data, og dens politik på området tillader AnchorFree at dele denne information. Ligeledes hævdes det, at VPN'en tvinger reklamer og JavaScript-kode ind i browsere, når man tilslutter sig Hotspot Shield.

»VPN'en indfører aktivt JavaScript-koder ved hjælp af iframes med henblik på at reklamere og tracke brugere,« står der i klagen.

Ikke nødvendigvis en VPN

Ifølge CDT kapitalerer AnchorFree på den lovgivning, som ellers ville have krævet, at ISP'er skulle have tilladelse til at dele brugernes browserhistorik. Som der skrives på en blog fra firmaet:

»Lad ikke ISP'erne tjene penge på din webhistorik: Brug Hotspot Shield.«

I firmaets privatlivspolitik står der sågar, at: »AnchorFree garanterer ikke, at denne service vil skabe en VPN eller benytte Proxy IP-adresser på alle websider.«

I det hele taget bør man holde sig fra at installere gratis VPN'er. Som en bruger på en diskussion på GitHub skriver:

»Hvis du absolut har brug for en VPN, og du forstår, hvilke begrænsninger det har, så køb en VPN eller sæt din egen op.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Joe Sørensen

Det kan være du skulle kræfter med Ops role?

De bliver enten installeret som en transparent proxy, som en transparent VPN, så de bliver lagt på siden af serveren der tilbyder VPN eller de bliver installeret som en browser udvidelse. En transparent proxy skal have admin rettigheder på Windows, men andre proxyer skal ikke. Alligevel så kan det hele installeres på en computer af en bruger uden admin rettighed.

Jeg ved ikke hvordan brugeren gør for at installerer det skidt. Jeg har aldrig været der når det sker. Jeg har kun kigget på logs efterfølgende. Jeg kan kun se at brugeren har fundet et "dårlig" link på Google.

  • 0
  • 0
#4 Simon Mikkelsen

I artiklen står der:

Ligeledes hævdes det, at VPN'en tvinger reklamer og JavaScript-kode ind i browsere, når man tilslutter sig Hotspot Shield.

Det der menes er nok, at denne proxy injecter jJavascript på de sider der passerer igennem den. Men hvis man ikke betaler med rede penge, skal nogen jo betale for tjenesten, så det er jo næsten forventeligt, med mindre man har at gøre med et foretagende som TOR, der er baseret på frivillige servere.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere