Gratis SSL fra Let's Encrypt på mere end 3,8 mio. websites: »Beta-mærket er simpelthen ikke nødvendigt mere«

SSL-til-alle-projektet Let's Encrypt er ude af betafasen.

Projektet Let's Encrypt, der går ud på at gøre det gratis og nemt at få et SSL-certifikat til sin web-tjeneste, forlader nu betafasen.

Det fremgår af et indlæg med på projektets hjemmeside med administrerende direktør for Internet Security Research Group (ISRG), Josh Aas, som afsender. Det er ISRG, der står tjenesten fra Let's Encrypt.

»Siden vores beta begyndte i september 2015 har vi udstedt mere end 1,7 millioner certifikater til mere end 3,8 mio. websites. Vi har opnået gigantisk operationel erfaring og tillid til vores systemer. Beta-mærket er simpelthen ikke nødvendigt længere,« skriver Josh Aas.

Han påpeger, at Let's Encrypt har som målsætning at 100 pct. af internettet skal krypteres, og at projektet indtil nu har haft en 'stærk start' med bred industriel opbakning.

I forhold til opbakningen fra industrien, så fremgår det af indlægget fra Josh Aas, at Let's Encrypts to hovedsponsorer - benævnt 'founding sponsors' - har fornyet deres platin-sponsorat i en periode på 3 år. Gemalto er ny guldsponsor og HP Enterprise, Fastly, Duda og ReliableSite.net er Let's Encrypts nyeste sponsorer i sølv-kategorien. Også Mozilla og Electronic Frontier Foundation er blandt sponsorerne.

Let's Encrypt gør det blandt andet muligt at installere certifikater på automatiseret vis på flere web-server-løsninger. Certifikaterne fra Let's Encrypt varer kun tre måneder. Tanken er, at animere brugerne til at automatisere fornyelsesprocessen, eksempelvis via et cron-job, for at mindske problemer med blandt andet udløbne certifikater. Der er et overblik over det tekniske setup her.

Kom gratis med til Danmarks største IT-sikkerhedsevent!

Infosecurity, Europas mest populære IT-sikkerhedsevent, afholdes for første gang i Danmark den 3. og 4. maj 2016. 50 udstillere, 5 konferencesale og mere end 60 seminarer og caseoplæg fra ind- og udland. Læs mere her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Steen Garbers Enevoldsen

...Så vidt jeg kan se.

Jeg er ikke den store SSL-guru, så jeg kan ikke gennemskue om man bare kan tildele SSL certifikatet til punycode versionen af domænet.

Hvad siger I: Hvis jeg har www.æøå.dk, og bruger letsencrypt til at tildele certifikat til www.xn--5cab8c.dk. Vil man så kunne tilgå https://www.æøå.dk uden certifikatwarnings i browseren?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere