Gratis rejsekort i yderligere to dage

Som følge af nedbrud på rejsekort.dk er perioden, hvor man kan sikre sig et gratis rejsekort, blevet forlænget med to dage.

Søndag ville mange danskere gerne sikre sig et rejsekort, mens det endnu var gratis. Og det har givet problemer på rejsekort.dk som følge af overbelastning. Derfor er perioden, hvor man kan få et gratis rejsekort, forlænget med yderligere to dage.

Det fortæller DR Nyheder.

Det personlige rejsekort har været gratis siden 1. januar 2013. Siden begyndelsen af 2015 har DSB via bannerreklamer og dagbladsannoncer opfordret danskerne til at bestille et rejsekort inden 1. juni, som var den oprindelige frist for, hvornår kortet ville koste penge at bestille.

»Vi har udsat fristen i 48 timer, så man også kan købe kortet gratis mandag og tirsdag,« fortalte direktør for Rejsekort A/S Bjørn Wahlsten til DR Nyheder i går, søndag.

Rejsekort.dk var ellers blevet sat op til at kunne klare fem gange den hidtil største belastning, men det var altså ikke nok.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Allan Astrup Jensen

Nu når der kun er 30 dage til klippekortene ikke kan bruges mere,og der så ikke er konkurrence, så kommer rejsekort til at koste. Hvad med at forlænge klippekortperioden? jeg har masser af klip liggende!

 • 6
 • 0
#2 Lars Skovlund

Man kan vist få overskydende klip refunderet. Iøvrigt er det jo noget pjat at man sparer på vedligehold af automater; jeg sidder fx her med et langtursklippekort til Vestsjælland, og de bliver mig bekendt ikke afskaffet. Selv i busserne kan man jo klippe dem hvis man har lyst. Så automaterne bliver vel stående?

 • 6
 • 0
#3 Knud Larsen

Nu har det blålys været så meget forsinket, at det er arrogant at stoppe det sikre klippekort så hurtigt Giv det år mere. I øvrigt er det blålys noget skidt. For eks. når skifter ved Sundbyvester plads, skal jeg stemple ud hvis jeg ikke når skifte bussen 4A. Hvis jeg ikke gør det skal jeg vente 20 minutter for at få det stemplet meget u fleksibelt i forhold til klippekortet.

Det bør der findes en løsning på, Jeg veæger mig ikke over nogen zone grænse det sidste stykke.

 • 5
 • 0
#4 Ebbe Hansen

Hvis trafikministeriet accepterer at rejsekortet uden videre står uden hjemmeside i ½ døgn eller mere. Der kunne jo være brugere af rejsekortet, som havde brug for siden (evt. endda begge to :-)) Gratis rejsekort. Tror osse jeg passer i denne omgang.

 • 3
 • 0
#5 Ebbe Hansen

Udsendte i dagene op til mails med reklame for produkterne, jeg har klaget hvad jeg kunne over disse mails. For nederst i mail er der link til min profil hos DSB plus. Når jeg benytter det havner jeg direkte på min DSB plus konto og kan ændre/slette denne uden verifikation. Den første mail indeholdt denne opfordring: "Husk at give det gode tip videre til dine venner og familie ☺" og da en bekendt så sendte mailen videre, havnede jeg på hendes konto. Det er ikke så meget kontoadgangen i sig selv, meget mere det, at vi vænner folk til, at adgang til personlige oplysninger i et link i en mail er ok, der er det farlige. Jeg har klaget til DSB og datatilsynet, nu får vi se om det nytter. Og jeg har meldt mig ud af DSB plus.

 • 5
 • 0
#6 Peter Kyllesbeck

For eks. når skifter ved Sundbyvester plads, skal jeg stemple ud hvis jeg ikke når skifte bussen 4A. Hvis jeg ikke gør det skal jeg vente 20 minutter for at få det stemplet meget u fleksibelt i forhold til klippekortet.

Og det kan du da så bare gøre hver gang, bare du husker at checke ind igen på 4A inden du slutter rejsen med at checke ud. Check ind inden 30 min siden sidste check ud (i samme zone), så lægges rejsen sammen til en.

 • 0
 • 1
#9 Johannes Aagaard

Direktør i rejsekort, økonom og cand.polit. Bjørn Wahlsted, efter at have fremlagt endnu et 500-mill. kroners blodrødt underskud hos Rejsekort og helt forventelige oplysninger om færre brugere end forventet: "Hvis DSB gerne ville have haft flere på rejsekortet, så har de jo haft mulighed for at udfase nogle af deres nuværende billettyper."

Altså ikke ét eneste ræsonnement om, at rejsekortet har åbenlys mangelfuld funktionalitet og fortsat er alt for bøvlet at anvende (eksempelvis hvis man ikke har dansk cpr-nr. eller adressebeskyttelse). Heller ikke de over 40 millioner kroner i dummebøder - alene i 2014, fordi folk glemmer at stemple ud, eller straffen over for de kunder, der formaster sig til at ønske et anonymt rejsekort, mener cand.polit'en kan være en medvirkende årsag til, at mange af os ikke ønsker at anvende rejsekortet. 50 kroners anskaffelsesgebyr for et mangelfuldt plastickort kan selvfølgelig heller ikke være årsagen ...

Nej, direktør Wahlsten mener naturligvis, at man bare kan udfase nogle af de andre billettyper - altså dem, der bare fungerer mindst lige så godt eller bedre end rejsekortet, men hvor Wahlsten & Co.'s talenter endnu ikke har rakt til eksempelvis at lægge Rejsekort på smartphones med gps-funktionalitet som et ret indlysende modtræk.

Måske Wahlsten bare et øjeblik kunne fremvise en smule anstændighed og åbent erkende, at det ikke er brugerne af Rejsekort, der er kunderne, men trafikselskaberne - og kunderne er slagtekvæg.

Afskaf rejsekort, gør al offentlig trafik gratis, spar en masse administration og dyre terminaler (med deres grimme blå lys og blip-blip-støjhelvede og ophobning af kunder ved terminalerne), afskaf naturligvis dermed befordringsfradrag, når man rejser med det offentlige, og afskaf dermed Rejsekorts og trafikselskabernes utidige snagen i din og min færden.

Sidebemærkning: Salgsdirektør i DSB, økonom og cand. polit. Bjørn Wahlsten, i 2004. "Produktionen af IC4 bygger på alle de gode elementer fra IC3". - http://goo.gl/Aw4aL0

Den mand er ikke bare talentløs - han er farlig.

 • 4
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere