Gratis MS-Office-apps vælter hitliste

En lille ændring i hvad Office-appsene kan bruges til har betydet, at de nu hamrer ind på toppen af hitlisterne.

Microsofts Office-apps til iPads er banket ind på toppen af App Stores amerikanske hitliste. Det skete dagen efter Microsoft havde gjort en række funktioner gratis at benytte, skriver Computerworld.com.

Fredag var Word, Excel og Powerpoint til iPad rangeret som henholdsvis nummer et, to og tre på free-download-listen. To dage tidligere havde de ligget nummer 12, 39 og 48.

Hidtil har det for gratister kun været muligt at bruge Microsofts produkter til at se dokumenter, men dette ændrede selskabet, så brugere uden Office 365-abonnement nu også kan benytte apps'ene til at ændre i dokumenter.

Nu kan alle nemlig frit oprette og ændre dokumenter i de gratis Office-apps, men Micrsoft har fortsat en række features, som bliver markeret som ”advanced editing”, som kun abonnenter har adgang til.

Også på hitlisten for iPhone-apps arbejder Microsofts officeprogrammer sig mod toppen. Her lå de fredag nummer et, fire og otte – men her er ifølge Computerworld tale om nye apps, som derfor ikke kan sammenlignes direkte med iPad-apps'ene.

Hele forskydningen i hitlisten kom, da Microsoft torsdag officielt meldte ud, at de ville give flere funktioner fri i deres gratis-versioner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Finn Christensen

Som en politiker engang sagde: "Der er ikke grænser for, hvad man kan opnå, hvis man ikke selv skal have æren af det." - oversat til nydansk: "Der er ikke grænser for, hvor populær man kan blive, bare ens app's er gratis."

Gratis, masser af glimmer eller hvis andre betaler regningen trækker folk til vandingshullet 24/7.

Folket forstår anno 2014 stadig ikke "free lunch" fra dem på den anden side af atlanten. Oversat betyder det "godtkøbskram med skjult agenda".

Suk.. hvor mange generationer tager en omprogrammering af en ~40.000 år gammel mellem-istids-hjerne ;) ..http://illvid.dk/fortiden/evolution/istid-forstoerrede-vores-hjerner

  • 1
  • 0
#3 Deleted User

Det er korrekt, at Microsoft har åbnet op for mere funktionalitet, men kun til privat brug. Hvis en telefon eller tablet anvender Office erhvervsmæssigt, så skal der fortsat betales for Office 365. Fint for anvendelsen i den private sphere, men bekymrende for de der skal sikre licens compliance i virksomhederne.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere