Gratis genvej til smarte online-dokumenter

Ny dansk softwareløsning gør det lettere at få skabt netbaserede dokumenter til at bladre i.

I irritation over at skulle betale kassen for et bladre-rigtigt onlinekatalog startede Kim T. Rasmussen fra computertaskeproducenten Umates udvikling af sit eget billigere alternativ. Ja, faktisk er produktet helt gratis at anvende for private og foreninger.

»Jeg blev så irriteret over, at det kostede så meget at få produceret et online-katalog. Det kunne simpelthen ikke passe, at det kunne være så svært,« siger han til Version2.dk.

Flere dokumenttyper

Så nemt var det nu heller ikke, men med hjælp fra erfaren programmør og samarbejde med Spamfigthers Henrik Sørensen, er det alligevel lykkedes Kim T. Rasmussen efter ni måneders hårdt arbejde at få en onlineservice på benene.

Projektet er døbt Uniflip og tilbyder konkret ?oversætttelse? af de populære dokumentformater som PDF, Word, Excel og PowerPoint til et internetbaseret bladrevenligt ?katalog? - eller magasin, om man vil. I den gratis udgave må man leve med en fast velkomstside og bannerreklamer på sidste side ? ting, der ikke eksisterer i den udgave, der koster penge.

»Vi er de eneste i dag, der er i stand til at tilbyde denne service på nettet på alle disse dokumentformater,« oplyser Kim T. Rasmussen.

Ønsker man et Word-dokument ?oversat? skal man kort gennemgå en registreringsprocedure, der reelt blot er indtastning af e-mailadresse og en kode, og man er klar til at sende dokumenterne til oversættelse. Efter nogle minutter kommer Uniflip retur med angivelse af link til den adresse, hvor det oversatte dokument ligger og vupti ? bladrevenlig udgave af Word-dokumentet.

»Det har været helt afgørende for os at lave et system, der er så nemt at bruge som overhovedet muligt, og som kan køre helt automatisk. Derfor kører det hele gennem en database, og konverteringen sker helt automatisk,« siger han.

Flere produkter på vej

I betalingsudgaven får man også tilsendt zip-fil, der indeholder alle de nødvendige dele for at kunne afspille dokumentet lokalt på eksempelvis et intranet.

Det er Umates ejere Compu-Trade, der har finansieret udviklingen af Uniflip, og Kim T. Rasmussen oplyser, at arbejdet med produktet har givet selskabet blod på tanden til mere software, der underbyder de dyre løsninger.

»Vi har en række andre projekter klar i støbeskeen, som alle vil være baseret på samme forretningsmodel om at indeholde en gratis mulighed,« siger Kim T. Rasmussen.

Han vil dog ikke oplyse nærmere om, hvilke produkter selskabet har under overvejelse.

»Nu tager vi Uniflip i første omgang og sørger for at få det produkt godt af sted, inden vi går videre med det næste produkt,« siger Kim T. Rasmussen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Karsten Poulsen

jeg er nu ikke saa tilfreds med, at det einder som et dokument i flashformat.

Hvad mener I om flash? De fleste flashfilm, som jeg kender fra nettet er udelukkende reklame og "eye-candy".

Hilsen
Karsten Poulsen

 • 0
 • 0
Henrik Molke Rediin

Hej

Flash er - som denne artikel jo også klart illustrerer - meget mere en lækre animationer. Det er en fuldblods udviklingsplatform, der ikke lader meget tilbage at ønske i form af funktionalitet, portabilitet, GUI, og print.
Der findes masser af Flash-baserede applikationer og websites derude, og med Flex og Air (Adobes to videreudviklinger af Flash-teknologien) er det helt bestemt en platform det er værd at beskæftige sig med.

Hilsen
Henrik Rediin

 • 0
 • 0
Thomas Hansen

Karsten: "Hvad mener I om flash? De fleste flashfilm, som jeg kender fra nettet er udelukkende reklame og "eye-candy"."

Henrik: "Det er en fuldblods udviklingsplatform,"

Lidt "goddag mand, økseskaft" over det..
Bevares, man kan lave meget i Flash, men artiklens produkt demonstrerer netop hvad det er mange er irriteret over Flash over.

Hurra, nu kan jeg få lov til at sidde og 'bladre' igennem et katalog, hvor jeg er nødt til at sidde og zoome ind på hver anden side fordi man ikke kan se en skid i et dobbelt opslag af et blad der er designet til papir og ikke en skærm.

Det eneste Flash leverer her er eye-candy, for det gør det ihvertfald ikke nemmere for mig at finde den information jeg er interesseret i. Jeg kan ikke komme i tanke om en situation hvor jeg ville foretrække sådan en Flash ting, fremfor at få det samme indhold i god gammeldags HTML.

Men designerne vil naturligvis elske det, da den vil præsentere deres katalog præcis som de designede det, upåagtet at deres design ikke egner sig til nettet.

 • 0
 • 0
Jørgen Elgaard Larsen

Det var dog en fjollet idé at konvertere PDF til Flash. Jeg kan godt forstå, hvis folk vælger ikke at bruge ressourcer på at lavde deres katalog om til læsevenlig HTML. Men hvis de har en PDF-fil er der da ingen grund til at molestrere den ved af tvinge folk til at benytte en Flash-applikation.

Bare giv mig PDF'en, så jeg kan læse den i en fremviser efter eget valg.

 • 0
 • 0
Kim Rasmussen

Tak for Jeres input til vores nye aktivitet, som vi naturligvis tages med i kommende forbedringer og udvikling af nye produkter.

Forstår de negative kommentarer, da de tager udgangspunkt i traditionelle tryksager og tankegang og ikke de muligheder, der er for et nyt produkt som dette.

Der er masser af fordele, da det bl.a. konverterer til PDF uden brug af software og kan minimerer omkostninger til porto, toner og er miljøvenligt.

Det kræver naturligvis, at vores traditionelle vaner og metoder ved opsætningen af tryksager og dokumenter ændres....

Responsen fra de nuværende brugere har været positiv, og mange kan godt se fordelene og besparelserne - heldigvis for os!

Innovation og udvikling skal modnes, og jeg har gennem de sidste 30 år i IT-branchen oplevet mange nye løsninger og tiltag, blev dømt til døden fra start, men endte med succes.

Vi vil derfor udfordre skeptikkerne og har fra start vidst, at det blev en udfordring, men det er jo det, som er med til at gøre det sjovt at skabe nye initiavtiver!

Jørgen kan få sin Word, PowerPoint, eller Excel koverteret til flash hos os - uden SW - bare gå i gang - den er en del af flashen - helt gratis!

Kim T. Rasmussen
UniFlip

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere