Graphql kan samle alle data-forespørgsler under én hat

Graphql kan samle alle data-forespørgsler under én hat
Illustration: wordpress.
Gradvist og distribueret kan REST-kald og datakilder forenes med søgesproget Graphql, med mange fordele til følge, mener konsulent.
17. marts 2021 kl. 03:45
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Søgesproget Graphql, som har sin oprindelse hos Facebook, har fået meget omtale i de senere år. Det er kun få år siden, at Graphql blev offentliggjort efter at have været brugt og udviklet internt hos Facebook siden 2012. Siden har sproget fundet vej til en række store it-selskaber, som Netflix, Paypal og Airbnb.

Et af sprogets fordele er hastighed.

I Graphql kan brugeren specificere de felter, der er interesse i, og definere, hvordan data skal struktureres. Resterende datafelter kan ignoreres, hvilket giver hurtigere svartider og mindre pres på serveren.

Det har været vigtigt hos Netflix, der i selskabets marketingafdeling har bygget Graphql ind som et lag mellem klienten og REST-api'er.

Et eksempel på Graphql kan ses i en nylig Version2-artikel.

På den virtuelle udviklerkonference Gotopia, der blev afholdt i februar, fortalte Uri Goldshtein om hvordan søgesproget kan forene en virksomheds datakilder.

Han kommer fra konsulentgruppen The Guild, som beskæftiger sig med Graphql og open source-teknologi.

For en god ordens skyld skal det nævnes, at denne artikel også bygger på Uri Goldshteins video-foredrag med samme overskrift på Graphql Galaxy Conference, på grund af problemer med lyd- og billed-transmissionen i journalistens ende.

Log ind og få adgang
Du kan læse indholdet ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger