[shareline:76530] Tre grafikker beskriver dansk politis ønsker til overvågning af mobil- og internettrafik[/shareline]
Version2 har tidligere beskrevet politiets ønsker for genindførelse af sessionslogningen og mobilovervågningen i Danmark. Her forsøger vi at tydeliggøre det i grafikker, der hver især beskriver logning af mobiltelefoni, mobil datatrafik og kablet internettrafik. Klik på tegningerne for at få dem op i stort format.
Mobiltelefoni
Registrering af telefonnumre for alle parter i kommunikationen samt start- og sluttidspunkt. Desuden skal lokaliteten fastlægges i form af oplysninger om mobilceller ved start- og sluttidspunkt. Der skal også registreres identiteten på udstyret med IMSI- og IMEI-numre.
For telefoni ved hjælp af anonyme tjenester som for eksempel taletidskort skal teleselskaberne desuden registrere tidspunktet for ibrugtagning, sidste anvendelse og nedlæggelse.
Mobil datatrafik
Her skal der registreres brugerens IP-adresse og portnummer, samt IP-adresse og portnummer på destinationen, når brugeren initierer en forbindelse.
Derudover skal den første datapakke registreres med et tidsstempel, og der skal registreres, hvor mange bytes der overføres i løbet af sessionen.
I forhold til tidligere vil politiet desuden have alle mobiludbydere til at registrere lokationsdata for mobilt dataforbrug, så både mobilcellen ved kommunikationens start og alle efterfølgende celleskift registreres.
Især det sidste er en skærpelse i forhold til tidligere. I praksis vil det give større mulighed for at følge en persons færden via en smartphone, end hvis der kun registreres lokationsdata i forbindelse med telefonopkald eller sms-beskeder. En telefon, som løbende sender og modtager data ved eksempelvis automatisk tjek af e-mail eller sociale medier vil således også løbende efterlade et geografisk spor i logfilerne, som politiet vil kunne få indsigt i.
Kablet internettrafik
Her skal ligesom for mobil datatrafik indsamles IP-adresser og portnumre også indsamles oplysninger om den første datapakke og samlet mængde bytes, der overføres i løbet af sessionen.
Det er Rigspolitiets første prioritet, men Rigspolitiet ønsker endvidere at få indsamlet enten hver 500. eller hver 1.000. datapakke. Vel at mærke for hver enkelt abonnent.
For internetudbyderne vil det indebære, at mange af dem ikke blot kan tænde for den gamle sessionslogning, men skal installere en helt anden infrastruktur. Til gengæld vil politiet altså kunne få indblik i, hvad hver enkelt bruger har foretaget sig på internettet.
Det var ofte ikke muligt ud fra de gamle regler, hvor det hos flere udbydere var tilfældigt, hvilken bruger de indsamlede pakker stammede fra, fordi logningen foregik på kanten af udbydernes netværk.
- Mette Frederiksen: Vi vil høre relevante parter om sessionslogning
- Kritikere: Politiet ønsker alt for vide rammer for overvågning af bilister
- Denne artikel
- Her er hvad vi ved om genoplivning af sessionslogning i Danmark
- Sådan ser politiets ønskeseddel ud til genoplivning af omstridt sessionslogning
- Sessionslogning: Teleselskaberne har slettet data om borgernes færden på internettet
- emailE-mail
- linkKopier link

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.
Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Vi må få dette stoppet, politiet har ikke råd til det.
Selv om data bliver opbevaret, samt dette betales af ISP. SÅ har de ikke råd til at se det igennem, bare det at finde en lydfil i deres egen system, koster for mange resurser. Selv om det måske kunne opklare at nogen betjente have en meget dårlig hukommelse, eller en agenda som kun høre en politistat til. At forhindre borger i at vise deres holdninger, da den politiske Elite ikke bryder sig om at få deres handelsaftaler ødelagt. Samme øvelse som de bruger i Rusland. Fodlænker eller fængsling også af slægtninge, med samme begrundelse, narko, svindel, skattesvig eller hvad man sådan lige finder på. .
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2015/02/08/110724.htm
Men nu når de også meget gerne vil have at alt kryptering skal have en bagdør, samt et ID for hver enkelt. Selv om det strider mod ytrings og brevhemmelighed samt retten til et privat liv. Hvis dette indføres så har vi samme, eller mindre frihed ind i Østtyskland eller Kina. Hvor borger skulle registrere deres skrivemaskiner, og hvor hver enkelte have deres registret med en kopi af skriften, sådan at et hver brev skreven på en sådan kunne findes. Nu mener de at det skal være lige så ulovligt at have en stærk kryptering som det at eje en ikke registeret Skrivemaskinen. Samme formål, en overvågning af den enkelt borger, bare ny regime og ny teknologi.
Kineseren kan jo også skrive lige hvad de vil, en gang, hvis de ikke bruger tor. Som jo også skal lukkes ned, da de kriminelle bruger dette, sammen med biler telefoner, Ebay, Internet .... De kriminelle finder noget andet at bruge, det gør Kineser ikke, også sider han i fængsel, på grund af vores "frie" regerings politik.
Prøv at lave en liste med alle de overvågnings former, som vi bruger nu.
Tænk 30-40 år tilbage, og se hvad vi ville have sagt hvis nogen i Østblokken ville have brugt de samme metoder.
Dengang mente "vi" at den teknologiske udvikling på grund af oplysninger som ville flyde til befolkningen, på sigt ville føre til dens fald. Nu forsøger vores regeringer febrilsk at prøve at lukke dette ned.
Det lader virkeligt til at staten ønsker krig med befolkningen. Jaja. Lad os se hvordan markedet kommer til at se ud i I2P branchen og hvor øget tor trafikken bliver fremover hvis det kommer endeligt igennem. Jeg agter i hvert fald at teste begrebet "fair use" i så fald.
Er der nogen der ved, eller kan Version 2 evt. spørge indtil, om den tidligere undtagelse for mindre foreninger består?
Kapitel 1 § 3. Bekendtgørelsen finder ikke anvendelse for andelsforeninger, ejerforeninger, antenneforeninger og lignende foreninger eller sammenslutninger heraf, der inden for foreningen eller sammenslutningen udbyder elektroniske kommunikationsnet eller -tjenester til færre end 100 enheder.
Ellers blive det sgu mindre sjovt at være ansvarlig for ejerforeningens delte internetforbindelse :(.
I forbindelse med den såkaldte "hackersag" sendte Säpo allerede den 19. september 2012 en mail til PET om at nogen havde kompromitteret CSC's RACF-fil.
Alligevel gør PET INTET!
Så måske PET og Rigspolitiet skulle koncentrere sig om at gøre deres arbejde, i stedet for at lufte deres våde drømme om masseovervågning at folket.
desto bedre overvågning? Uanset hvad man finder på af datamining, så bliver der brug for en masse nye (korrupte) folk til at analysere de mange data. De få rigtige terrorister, der måtte være, vil forsvinde i mængden. Måske kan man efter sket gerning finde ud af, hvem der har købt en pizza i samme pizzaria som de onde mennesker. Men så vil hammeren også falde. Til gengæld får Se og Hør glade dage.
Når man tænker på, hvor meget arbejde, der i stedet kunne gøres for at hive de unge folk ud af dårligt selskab og give dem en meningsfuld tilværelse for de penge, der går i dette, er det til at tude over.
Miltbrand, byldepest, pølseforgiftning, rullepølse
Når man tænker på, hvor meget arbejde, der i stedet kunne gøres for at hive de unge folk ud af dårligt selskab og give dem en meningsfuld tilværelse for de penge, der går i dette, er det til at tude over.
Vel talt! Du har 200% ret. Hvor svært kan det være. Pengene var brugt så mange gange bedre på sådan et projekt....
Jeg vil godt lige slå et lille slag for ét par projekter, som enhver nørd kan støtte økonomisk, hvis ens pis er kommet i kog over myndighedernes overvågning.
Både Gnupg.org og freeenetproject.org kan altid bruge donationer - både enkelt donationer eller løbende overførsler på månedsbasis.https://www.gnupg.org/donate/index.htmlhttps://freenetproject.org/donate.html
Måske det var på tide gøre noget ved sagen og "put your money, where you mouth is".
Helt enig i at det er en forkert vej det hele går men....
Nogen der har en konstruktiv ide til:
Hvordan systemet burde være hvis Politiet, skal have en chance for at efterforske noget kriminelt, lad os sige dødstrusler eller grov chikane over internettet, skype eller lign. Som det er pt, så har jeg opfattelsen af at bare det at opspore oprindelsen af et skype kald fra en mobil, er næsten umuligt, da udbyderen tilsyneladende ikke har bruger/ip tilknytning registeret udfra konkrete tidspunkter.
Og hvordan skulle det system så være så det samtidig ikke krænker den almene borger.
Den eneste konstruktive løsning, der ikke krænker individet er målretet overvågning.
Og det udelukker selvfølgelig enhver logning af personer som ikke er individuelt mistænkt.
At sige, logning ikke behøver krænke individet, fordi det afgørende er hvordan politiet får adgang til oplysningerne svarer til at forsvare overvågningskameraer i alle private boliger med at staten kun får adgang til optagelserne efter en forbrydelse.
Argumentet om at logning er nødvendigt, fordi politiet i modsat fald ikke vil kunne efterforske visse forbrydelser kunne logisk set udstrækkes til logning af alt og alle.
Hvorfor kun logning af internet og telefoni?
Hvorfor ikke logning af alle borgerne med gps, og overvågningskameraer i alle boliger?
I min optik, vil jeg mene at denne overvågning, delvis er i orden, hvis forløbet, efterfølgende er "transparent". Dvs. at man til hver en tid, vil kunne slå op med sit nemid, og se om der har været nogen inde og snage i ens "lognings data". Eks. hvis politiet eller PET, havde været inde og kigge, så vil man kunne se det, eks. når "sagen" var afsluttet, eller efter 30 dages forsinkelse. På den måde kan en eller anden ikke bare forlyste sig i logningsdata. Og man vil også til en hvis grænse kunne monitorerer aflytningsomfanget.
Hvordan synes du selv at det er gået indtil nu ?I min optik, vil jeg mene at denne overvågning, delvis er i orden, hvis forløbet, efterfølgende er "transparent".
- Ingen eller forblommede svar på hvad overvågning faktisk er blevet brugt til.
- Forfølgelse af de mennesker som har afsløret misbrug (Snowdon, Assange etc.)
De eksisterende registre er blevet misbrugt, og oplysningerne er blevet lækket, uden at nogen er draget til ansvar.
Det er voldsomt naivt at forestille sig at staten/politikerne skulle have hverken evne eller vilje til at sikre disse registre.
Det er voldsomt naivt at forestille sig at staten/politikerne skulle have hverken evne eller vilje til at sikre disse registre.
Lige dér er vi desværre nød til at forblive naive, for uanset hvad så har staten og kommuner allerede en del registre om os og vil blive ved med at have det langt ud i fremtiden.
Så min eneste løsning på al register, er transparans, dvs at man til hver en tid kan se hvem, hvad, hvor, der har kigget i ens log/register hos diverse myndigheder, samt hvad hver myndighed har om en i sit register. Det er den eneste måde man kan afværge misbrug.
Nej, vi skal tværtimod belyse problemet, og bekæmpe yderligere registrering.Lige dér er vi desværre nød til at forblive naive, for uanset hvad så har staten og kommuner allerede en del registre om os og vil blive ved med at have det langt ud i fremtiden.
Det andet svarer til at sætte farten op i sit køretøj, selvom man har konstateret at bremserne ikke virker.
Målrettet mod specifikke individer - dvs. der skal en anmeldelse til før logning i noget omfang kan finde sted.
Det er IKKE ok at logge samtlige borgeres gøren og laden ud fra et ønske om at efterforske potentielle fremtidige forbrydelser.
problematikken ligger jo bare i at Politiet til tider har brug for at gå "bagud" i loggen for at få resultater.
problematikken ligger jo bare i at Politiet til tider har brug for at gå "bagud" i loggen for at få resultater.
Det samme "problem" har politiet jo når det skal efterforske sexmisbrug af børn i soveværelser, hustruvold og dødstrusler ytret i privatsfæren.
Der er ingen større eller mindre rimelighed i at politiet skal have en hændelseslog over folks internettrafik end i at det skal have en lignende over alle andre historiske begivenheder.
Det ville da være dejligt for staten, hvis der altid var en historik som man kunne gå tilbage i, hvis borgeren pludselig blev mistænkt, men privatliv er vigtigere end statens efterforskningsmuligheder, og det ville de fleste mene, hvis den absurde argumentation for internetlogning blev overført til andre samfundsområder.
problematikken ligger jo bare i at Politiet til tider har brug for at gå "bagud" i loggen for at få resultater.
Det samme "problem" har politiet jo når det skal efterforske sexmisbrug af børn i soveværelser, hustruvold og dødstrusler ytret i privatsfæren.
Der er ingen større eller mindre rimelighed i at politiet skal have en hændelseslog over folks internettrafik end i at det skal have en lignende over alle andre historiske begivenheder.
Det ville da være dejligt for staten, hvis der altid var en historik som man kunne gå tilbage i, hvis borgeren pludselig blev mistænkt, men privatliv er vigtigere end statens efterforskningsmuligheder, og det ville de fleste mene, hvis den absurde argumentation for internetlogning blev overført til andre samfundsområder.
Meget p2p trafik er idag krypteret, og de fleste bittorrent programmer understøtter kryptering, der kan gøre det rigtigt surt for overvågningsstaten.
Hvis to personer vil udveksle hemmelige budskaber, kan de slå bittorrent kryptering til og ellers sætte deres klienter til at downloade og uploade en masse torrents, og i strømmen kan de så skjule alle deres hemmelige planer - naturligvis krypteret flere gange.
Hver 500 datapakke vil ikke give noget billede af hvad folk har sendt eller modtaget, selv ikke hvis krypteringen er halvdårlig.
Bittorrent kryptering er i princippet god nok, hvis den benyttes til transmission mellem to torrent klienter, og fjenden ikke har mulighed for at connecte til sværmen.
Indholdet af en privat torrent udvekslet mellem to parter er derfor "hemmeligt" nok til at eliminere hver 500 datapakke som et brugbart efterforskningsredskab.
Og hvis kriminelle nu er smarte, benytter de naturligvis kun bittorrent kryptering som yderste lag og sørger for også at kryptere med PGP.
Staten kan måske se, at Muhammed og Ali begge benytter bittorrent med kryptering og deltager i samme torrentsværm, men om de udveksler musik, film eller hemmelige budskaber er umuligt at vide.
Hvis deltagerne efter overførslen så systematisk wiper både den krypterede fil og krypteringsnøglen, er det en rigtigt going dark situation.
Det vil ikke give en rygende hattefis, selv hvis du >ikke< krypterer. Med andre ord, komplet tåbeligt at gemme pakken. Spild af god harddisk plads....Hver 500 datapakke vil ikke give noget billede af hvad folk har sendt eller modtaget, selv ikke hvis krypteringen er halvdårlig.
De rigtigt smarte kriminelle bruger slet ikke IT til kommunikation. Det samme gælder terrorister.Og hvis kriminelle nu er smarte, benytter de naturligvis kun bittorrent kryptering som yderste lag og sørger for også at kryptere med PGP.
Forslaget er totalt GAK I LÅGET!
Se nu hvad det bragte sidste gang der blev logget Internet trafik. Ikke en skid... Politiet kunne ikke finde ud af at bruge det. Hvad er det ved forslaget der gør at det bliver nemmere for Politiet ?
Det eneste det giver er ekstra udgifter for udbyderne, som kun kan sende regningen videre til kunden. Vil du gerne betale 20% - 30% mere pr. måned for din Internetforbindelse ?
Det eneste det giver er ekstra udgifter for udbyderne, som kun kan sende regningen videre til kunden.
Vil du gerne betale 20% - 30% mere pr. måned for din Internetforbindelse ?
Så må vi håbe, at internetudbyderne husker at udspecificere denne udgift på deres fakturaer, så danskerne kan se, hvor stor en del af deres regninger der går til regeringens overvågning. Hvad med følgende postering på en faktura:
1 måned overvågning og logning af dine private hemmeligheder på vegne af staten: 1 x 60 kroner
Så må vi håbe, at internetudbyderne husker at udspecificere denne udgift på deres fakturaer, så danskerne kan se, hvor stor en del af deres regninger der går til regeringens overvågning.
Hvad med følgende postering på en faktura:</p>
<p>1 måned overvågning og logning af dine private hemmeligheder på vegne af staten: 1 x 60 kroner
God idé, det skal nok få Hr. og Fru Jensen op af stolen.
Eller også:
1 måned gebyr pålagt at staten for at de kan snage I hvad du foretager dig når du er på nettet....
Pointen med at gå nogle ekstra skridt for at gøre det vanskeligt og dyrt for staten er, at overvågningen hvis den ikke kan forhindres skal blive så dyr og ineffektiv som mulig.
Forslaget er gak, men hvis der allerede inden dets offentlige behandling er konkrete fforslag til sabotage af systemet kan man håbe at nogle vil besinde sig.
Læste at GCHQ nu tager flere måhneder om at cracke kommunikation.
Måske er det spin, men hvis bare nogle få tusind gav staten fingeren og påførte den ekstra meningsløse data, ville myndighederne om ikke andet være nødt til at bortfiltrere mange sager.
Indsamling af dataene er et politisk problem og kan nok ikke rulles tilbage, men staten fortjener at drukne i støj, når den nu vil have fingrene i kagedåsen.
Indsamling af dataene er et politisk problem og kan nok ikke rulles tilbage, men staten fortjener at drukne i støj, når den nu vil have fingrene i kagedåsen.
At indsamlingen af dataene er et politisk problem viser blot med al ønskelig tydelighed, at vi har de forkerte mennesker til at sidde derinde.
De respekterer ikke basale frihedsrettigheder og er i gang med at indføre et overvågningssystem, som ville gøre STASI grønne af misundelse...
Under den kolde krig blev Sovjetunionen og Østeuropa kritiseret voldsomt for deres indskrænkelse af de basale frihedsrettigheder og nærmest indespærring af borgerne. Dette er politikerne nu ved at indføre igen...
Fortolkning (jura): Logning ved overgangen til andre netværk var svagt defineret i §5 stk. 5 i den gamle logningsbekendtgørelse; for "andre netværk" blev tolket som om abonnenternes netværk ikke hørte herunder, så der kun skulle logges i internetudbydernes peering-punkter. Denne svage definition var eksemplificeret i figuren under kapitel 2.2.4 i vejledningen til logningsbekendtgørelsen. Det må være noget af det, som juristerne nu forsøger at rydde op i.
Fortolkning (teknik): IP-adresser på servere kan være ganske intetsigende, hvis der er tale om et Content Delivery Network eller en server i Amazons sky. Fx betjener webserveren på IP-adressen 193.240.113.126 bl.a. følgende websites: static.dk.groupon-content.net, www.honda.dk, i.r1-cdn.net, au.download.windowsupdate.com, smooth.scandi.cdn1.viaplay.com og media3.steampowered.com.
Med venlig hilsen
Morten Brørup CTO, SmartShare Systems
Bilderberg-gruppen og Illuminatis vådeste drømme. Virkeliggjort af det danske Folketing. Gad vide, hvor mange bits der er plads til i en Gucci-taske?
Altså...der er ingen ingen grund til at hænge din kritik op på mytiske conspiracy institutioner...Vil mene at det har den modsatte virkning på dit argument.
Hvis folk skal tage kritikken seriøst bør vi nok være lidt mere saglige...
Man kan nok betvivle hvor mange bits der er i hovedet på taskens ejer.Gad vide, hvor mange bits der er plads til i en Gucci-taske?
Altså når jeg kikker på al den trafik vores 2 iPad, 3 Android, 2 Computer(med Spotify), iPhone5 og wii(Netflex) laver så bliver det stadigt som at lede efter en nål i en høstak.
Tåbeligt Tåbeligt Tåbeligt !!!
Og på farten bruger vi hotspot på en af telefonerne, så der er masser af "guf" for ordens magten - uspiseligt vel at bemærke !
Men jeg kan garentere masser af trafik til Kina, Usa, Tyskland, UK o.s.v. de APP'er tæsker rundt ! og det samme gør avislæsning
- igen helt ubrugeligt lognings direktiv ! også denne gang.
Men det skal nok bliver dyrt for os forbruger !!! Så kan teleselskaberne en gang til købe sig fattige i kæmpe disk arrayes på pentabytes, til opbevaring af ubrugeligt trafik data.
App's brug af server er jo også eksploderet siden der blev logget første gang ??
- Fatter simpelt hen ikke hvad de retsordføre/politiet drømmer om.
Når man ser NSA's budget og datacenter, så ligner det ikke en bygning på 100 m2, snare en bygning som kunne rumme en a-kraft værk :-)
hvis vi er uskyldige har vi jo intet at frygte mod masse-misbrug af masse-overvågnings data fordi det er jo aldrig sket i historien før at data er lækket/misbrugt af dem med adgang til det og hacket af folk med lidt mere intelligens end dem der indsamler dem........
og ja - jeg er sarkastisk hvis nogle var i tvivl, fordi fy-ha det er ringe læsning det oplæg
Det er jo totalovervågning af folk der ikke engang er en mistanke til. Jeg kommer til at tænke på regimer vi ikke kan lide - DDR som nævnt tidligere er et godt eksempel. Her er der bare sat strøm til, så det bliver mere effektivt.
Fastnet delen imødegås relativt simpelt (inkl. NSA) ved at udnytte den fulde linje kapacitet til random data til random destinationer. Pga intropien vil data der er ægte random ikke kunne komprimeres, og ved almindelige bånd breder vil data mængderne blive ret store. Så i princippet vil logninger komme til at fylde enormt. Det store problem er at vi selv kommer til at betale for den del af logningen der er hos isp. Man kunne lave en screen saver der automatisk connectede til alt muligt tilfældigt, med tilfældige protokoller og porte. Hvis 1% af abonnenterne gjorde det ville systemet blive ret belastet. Over tid ville 1% af internettet tilgå alting og deres algoritmer til netværks analyser ville blive voldsomt belastede. Dette er bare for at fortælle at der er ting man kan gøre hvis man vil, der vil give store problemer rundt omkring. Det at skabe falske alarmer er en af dem.
Det er ikke det rigtige at gøre, for efterretningstjenesterne er sat i verden for at gøre gode ting. Desværre er de endt som et monster udenfor demokratisk kontrol. Men hvis man vil kan man godt gøre dem livet surt.
Dette er bare for at fortælle at der er
ting man kan gøre hvis man vil, der vil give store problemer rundt omkring. Det at skabe falske alarmer er en af dem.</p>
<p>Det er ikke det rigtige at gøre, for efterretningstjenesterne er sat i verden for at gøre gode ting. Desværre er de endt som et monster udenfor demokratisk
kontrol. Men hvis man vil kan man godt gøre dem livet surt.
Jo det er det rigtige at gøre,.
Det er en borgerpligt at gøre livet surt for staten, når den krænker folks ret med masseovervågning.
Det er ligemeget, om efterretningstjenesterne så i en hypotetisk sag misser et terrorangreb, for staten må ligge som den har redt, når den misbruger logning til andet end at beskytte folk imod terrorisme.
Husk på at logningen også kan bruges til andet end terrorbekæmpelse, og at terror er så udstrakt at selv visse former for civil ulydighed og verbal billigelse af handlinger i udlandet kan straffes som terrorisme.
Vi er i den absurde situation, at man kan komme i fængsel for at udtrykke moralsk støtte til en terrorhandling, også når den ikke rettes imod Danmark.
Hvis logningen kun blev brugt til terrorbekæmpelse, og terrorisme ellers var skarpt indskrænket ville det være en rimelig proportionalitet, men der er ingen proportionalitet i argumentet om at chatchikane, stalking eller udveksling af børneporno er alvorlig kriminalitet som skal retfærdiggøre millioner i årlige udgifter.
Ikke flere af disse dumme afsløringer, hvor en whistelblower ringer til en journalist og afsløre ting og sager, som skaffer politikere problemer på halsen. Alle former for elektroniske henvendelser bliver registreret med tid og sted og er tilgængelige for politiet.
Med den logning vil der aldrig kunne opstå tvivl om, om man har været der hvor kørebogen siger. Afvigelser fra ruten (privatkørsel i firmabilen), vil også let kunne dokumenteres. Hvor er det dejligt, at alle disse skatteunddragere nu kan fanges.
skal gå gennem en lille pakketæller-applikation, der sørger for at hver 500. pakke indeholder noget nonens til en nonsens adresse.
Ja tak, regn meget gerne på det, belønning i form af knus og øl i århus.
skal gå gennem en lille pakketæller-applikation, der sørger for at hver 500. pakke indeholder noget nonens til en nonsens adresse.
Hvis du lige laver en extension til pfSense der gør det... ;-) - Udfodringen bliver selvfølgelig at synkronisere pakken med nonsens, men den der rent faktisk logges i den anden ende. Hvis du kan knække den nød, kan du godt gå hen og blive en populær mand :-)
Hvis du kan knække den nød, kan du godt gå hen og blive en populær mand :-)
Og anklaget for at støtte terrorisme?
Bvaddr, hvor er det foreslag dog frastødende.
Hvad blev der af "u-skyldig indtil andet er bevist"?
Hvad blev der af retstsikkerheden, privatlivet, boligens ukrænkelighed, meddelseshemmeligheden?
I min barndom havde DDR en mild udgave af det beskrevne, og det fremstod som det store stygge skræmmebillede på en diktaturstat.
Tilfældige offentligt ansatte, teknikere hos teleselskaberne mv. skal ikke have adgang til at se og snage i hvad jeg laver, hvad jeg siger, hvad jeg skriver, hvor jeg er og hvem jeg kommunikerer med.
Hvordan kan man overhovedet fremsætte et foreslag som dette, og forvente at kunne fortsætte i et offentligt embede? Hvem arbejder de embedsmænd der har udtænkt foreslaget for? Da ikke for befolkningens interesser.
Løsningen ser ud til at være:
- En burner-phone med taletidskort
- Et abonnement på ironsocket eller lignende VPN-udbyder.