GovCERT slår alarm: Advarer alle ministerier mod hackerangreb

GovCERT slår alarm: Advarer alle ministerier mod hackerangreb
Illustration: Marc Dietrich.
Et hacker-indbrud på et ministerium har nu fået den statlige varslingstjeneste GovCERT til at slå alarm. Tjenesten bruger prober til at holde øje med, om lignende angreb forekommer i andre myndigheder.
27. april 2012 kl. 10:44
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

GovCERT har sendt en advarsel ud til alle myndigheder og bedt dem om at slå alt logningsudstyr til. Det sker efter at den statslige varslingstjeneste, GovCERT, har konstateret et hackerinbrud på et ministerium.

Version2 har fået bekræftet, at der er tale om Erhvervs- og vækstministereiet, selvom GovCERT ikke vil bekræfte dette.

Ifølge chefkonsulent ved GovCERT Thomas Wulff håber man på, at logningen kan hjælpe myndighederne med at konstatere, om der sker nye angreb og bruge det i en eventuel senere efterforskning.

GovCERT er nu i fuld gang med at finde frem til hackerne bag det første angreb angrebet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi har nu en formodning om, hvad vi skal kigge efter, og vi kigger nu på, om der skulle være angreb på nogle af de andre myndigheder, vi overvåger,« siger Thomas Wulff, chefkonsulent ved GovCERT.

Han forklarer, at de har prober ude, som holder øje med om lignende mønstrer fra det første angreb gentager sig på netværket ved andre myndigheder.

Version2 følger sagen.

Rettet 10:57: GovCERT ved ikke hvem der står bag angrebet, men har en formodning om, hvilke mønstre der kendetegner angrebet.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger