Googles 'skøre' balloner giver gratis 4G-internet til hele Sri Lanka

Som en del af Googles ’Project Loon’ vil der være gratis mobilt bredbånd i hele landet.

Googles Project Loon ønsker at tilbyde gratis internet til forskellige områder på den sydlige halvkugle og har netop underskrevet en aftale med den srilankanske regering. Med 13 balloner, der udsender LTE-signaler, vil alle landets indbyggere snart være dækket af gratis internet. Det fremgår dog ikke, hvem der betaler for affæren.

Ballon-ideen er særlig smart på Sri Lanka, som er en meget bjergrig ø.
Det skriver TechCrunch.

Læs også: Googles ballon-internet går i luften med første store test

Googles balloner svæver i stratosfæren 20 km over jorden, så de vil være svære at få øje på. En ballon kan holde i cirka 100 dage og har en diameter på 15 meter. De formår at holde samme placering ved at skifte højde og dermed benytte forskellige vinde.

Hver ballon kan give internetadgang op til 20 km væk i fugleflugtslinje på jorden.

Project Loon startede i juni 2013 i New Zealand med 30 balloner. Google ønsker at etablere et bælte af internetballoner på tværs af hele den sydlige halvkugle.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Harry Jessen

De skifter højde for at styre hvor ballonerne er, men prøv at følge linket i artiklen til Project Loon og søg på YouTube er Project Loon, for der har de en del videoer om projektet, blandt andet hvordan de prøver at styre hvor ballonerne lander, så de kan indsamle dem og genbruge mest muligt.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere