Googles ‘Project Vault’ er en krypteret computer i microSD-format

Google har netop præsenteret ‘Project Vault’, som er et krypteret microSD-kort med indbygget ARM-processor og realtime OS, der er kompatibelt med næsten alle smartphones.

I forbindelse med Googles I/O-konference sidste uge har én af firmaets mest interessante afdelinger Advanced Technology and Projects (ATAP) også ladet en række teknologier af i overmorgen sive ud til offentligheden.

Ét af de projekter, som ATAP har gået og puslet med i værkstedet kalder Google for ‘Project Vault’. Det er en komplet computer bygget ind i et microSD-kort, som kan stikkes i enhver telefon, der understøtter formatet. Det skriver digi.no

Læs også: Google på vej med mere offline-funktionalitet i Maps

Det smarte ved ‘Vault’ er, at det er en krypteret hukommelsesenhed, som giver smartphoneejeren bedre kontrol og beskyttelse af de data, som brugeren end ikke vil betro telefonens lokale hukommelse med.

Lagringsenheden kommer med 4 GB isoleret hukommelse, men det er også en komplet computer i sig selv og har således også sin egen ARM-baserede processor, et realtime OS og sågar NFC-antenne. Med sin computerkraft kan Vault streame op til 1 MB i sekundet til værtsenheden.

Læs også: Bekræftet: Brugere kan vælge og vrage i app-tilladelser med Android M

Snitfladen mellem værtsenheden og kortet består udelukkende af to mapper - en skrive- og en læsemappe, hvor sidstnævntes output altid er krypteret for at sikre, at nøgler eller kodeord ikke kan falde i de forkerte hænder.

Hele Project Vault - fra styresystemet til selve processoren - er baseret på open source, og selvom enhederne endnu stadig i intern test har Google nu lagt et udviklerkit på på Github.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere