Googles nye Chromebooks er klar til danske kunder med Æ, Ø, Å til 4.000 kr.

Den danske Google-partner Apps People er nu klar til at sælge de nye Chromebooks fra blandt andet Samsung. Prisen ligger på 4.000 kroner for Samsung-modellen Series 5 550.

Googles nye serie af Chromebooks kan nu købes herhjemme fra en pæredansk forhandler.

Dermed er de danske fans af de Google-gennemsyrede Chromebooks ikke længere tvunget til at købe maskinerne på nettet fra for eksempel Amazon, hvor Æ, Ø og Å savnes på tastaturet .

Læs også: Her er Danmarks mest begejstrede Chrome OS-bruger

Det fortæller Mikkel Vibits, som er salgschef i Google-partneren Apps People, der nu begynder salget af de nye Chromebooks.

»Vi sælger dem i princippet til alle, så hvis private forbrugere er interesserede, kan de rette henvendelse. Men det er klart, at vi primært handler med virksomheder og uddannelsesinstitutioner,« siger Mikkel Vibits til Version2.

En hurtigstartende cloud-pc

En Chromebook er kort fortalt en bærbar pc, der kører Googles cloud-baserede styresystem Chrome OS, som støber Googles velkendte tjenester som Gmail og Google Docs solidt ind i fundamentet.

Ud over at være designet omkring Googles nettjenester er styresystemet også bygget til at være noget mere let til bens end det markedsdominerende Windows. Det betyder for eksempel en opstartstid i omegnen af syv sekunder, fra der trykkes på power-knappen på pc'en.

Apps People sælger for eksempel Chromebook'en Samsung Series 5 550 til 550 euro, eller lidt over 4.000 kroner. Den byder blandt andet på 12,1 tommer skærm, en Intel Celeron-processor på 1,3 gigahertz og fire gigabyte ram.

Med i den pris er også support og en managementservice til Google-tjenesterne på Chromebook'en.

Ifølge Mikkel Vibits har Apps People modtaget cirka 200 forudbestillinger. Ikke mindst de skoler og uddannelsesinstitutioner herhjemme, der i forvejen bruger Google Apps, har vist interesse på forhånd.

Men også almindelige virksomheder ser muligheder:

»Mange virksomheder vil bruge den som en udlånsmaskine og/eller en mobil maskine, de ansatte kan tage med ud til kunder. Den er let at sætte op, så flere kan bruge den, og så kan du nemt administrere den fra it-afdelingen,« siger Mikkel Vibits.

Der er jo mange gode bud på små bærbare pc'er i prisklassen omkring de 4.000 kroner. Er prisen skarp nok i et hårdt marked?

»Det mener vi jo at kunne se, fordi en del trods alt har forudbestilt den,« siger Mikkel Vibits.

»Prisen inkluderer som sagt også managementservicen, så du kan lave styring af applikationerne på den, så det er lidt mere end bare en maskine i sig selv. Og hvis man er en uddannelsesinstitution, kan man også slippe omkring 1.000 kroner billigere end virksomhederne,« siger salgschefen.

Hvad med privatkunderne? Kan de købe maskinen uden managementdelen?

»Ikke som det er i dag. Hvis man vil have den uden, så kan man købe den på for eksempel Amazon.«

Ifølge salgschefen er der nordisk tastatur på Chromebook'en fra Samsung. Det kræver dog stadig, at brugeren selv indstiller maskinen til dansk tastaturlayout for at få Æ, Ø og Å på plads.

Google: Intet privatsalg i Bilka

Ifølge Googles nordiske kommunikationschef, Christine Sørensen, skal man ikke regne med, at Chromebooks finder vej ud til butikskæder som Bilka eller Elgiganten.

»Chromebooks kan rigtignok sælges til virksomhedskunder gennem forhandlere, men vi har p.t. ingen planer om at sælge Chromebooks til almindelige forbrugere i Danmark,« skriver hun i en e-mail til Version2.

Apps People sælger også den kompakte stationære pc Samsung Chromebox, mens Acers Chromebook, AC700, endnu ikke klar til salg hos den danske Google-partner.

Læs også: Ny, stationær 'Chromebox' booter på 7 sekunder

Du kan læse mere om Googles nye ChromeOS-maskiner fra Samsung og Acer her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Nicholas Colding

Er der en Version2 bruger, som har kigget på denne, nyeste udgave? Det kunne være spændende med en tablet, som var opbygget på samme vis. Den vil kunne klare sig med næsten ingen intern lagerplads. Der af lav pris..

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere