Googles machine learning-system duplikerer (og effektiviserer) sig selv

Googles nye machine learning-projekt, AutoML, har via machine learning duplikeret og forbedret sig selv.

Googles automatiserede machine learning-system, AutoML, er gået fra at være lærlingen til at være læreren. For via sin programmering har programmet nu skabt en bedre version af sig selv - en version, som programmørerne vel at mærke ikke har konstrueret.

Det skriver Interesting Engineering.

Machine learning-programmet blev igangsat i maj som et projekt, der skulle hjælpe Google med at skabe andre AI-systemer.

Og Google har selv indrømmet, at programmet er langt mere effektivt end de 1.300 mennesker, som til at starte med blev sat til at skabe AutoML.

Men udover dagens Skynet-klingende nyhed så ved vi faktisk ikke meget mere om AutoML, for Google har holdt kortene relativt tæt til kroppen. Dog har programmet i en enkelt tilfælde slået menneskeskabt software i at identificere adskillige objekter i et billedfelt.

»Med vores tilgang (som vi kalder 'AutoML') kan et kontrollerende neuralt netværk foreslå en 'børne'-model-arkitektur, som derefter bliver trænet og evalueret med henblik på en bestemt opgave. Den feedback bruges efterfølgende til at informere kontrolløren om, hvor den kan forbedre sine forslag i næste runde. Denne proces bliver gentaget flere tusinde gange - genererer nye arkitekturer, tester dem og giver feedback til kontrolløren,« skriver forskerne i en blog.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
Niels-Arne Nørgaard Knudsen

forstår udemærket Google holder kortene tæt ind til kroppen.

drejer det sig om en ny form for AI eller har systemet "bare" optimeret sig selv, altså optimeret de logiske regler det opererer efter?

det spændende er jo om systemet har skrevet et helt nyt system eller en bedre udgave af det gamle. udfra artiklen virker det som det sidste.

hårdt sat op vil mennesket altid komme til kort overfor computere når det kommer til regnekraft og logik.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder