Googles korte links skyder genvej over Grønland

Googles nye kortlinktjeneste benytter det grønlandske topdomæne til at konkurrere med Bit.ly, som Twitter har gjort populært.

Siden 2005 har Google ejet et grønlandsk domænenavn, som først nu har fået en funktion. Internetgiganten har nemlig lanceret dets egen tjeneste til korte link på adressen "goo.gl".

Tjenesten skal i første omgang bruges af Googles egne tjenester Feedburner og Google Toolbar. Dermed får Google dets eget alternativ til konkurrerende tjenester som eksempelvis Bit.ly, der især er blevet gjort populær af mikrobloggingstjenesten Twitter.

Google har dog foreløbigt ikke tænkt sig at stille tjenesten direkte tilgængelig for brugerne uden for de to Google-tjenester. Selskabet oplyser dog, at det muligvis vil åbne for bredere brug af goo.gl, hvis tjenesten viser sig at være nyttig for Google.

Google kunne i princippet have anvendt én af de mange eksisterende tjenester, men selskabet har alligevel valgt at lave sin egen. Ifølge Google skyldes det, at selskabetkan bygge goo.gl ind i sin egen infrastruktur og på den måde sikre oppetid og hastighed. Samtidig kan Google filtrere alle adresser på tjenesten og dermed spærre for links til sider, som Google har registreret som ondsindede.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Deleted User

"Ifølge Google skyldes det, at selskabetkan bygge goo.gl ind i sin egen infrastruktur og på den måde sikre oppetid og hastighed. Samtidig kan Google filtrere alle adresser på tjenesten og dermed spærre for links til sider, som Google har registreret som ondsindede." Og så kan de selvfølgelig flette det ind i sin infrastruktur på den måde at de får yderligere information om kundernes browsingvaner, som kan sælges til højstbydende.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere