Googles første telefon efter opkøb: Moto X kommer i 18 farver

Googles opkøb af Motorola Mobility har nu fået det første konkrete resultat: Android-telefonen Moto X, som låner lidt fra Nokias guldalder med muligheden for næsten frit farvevalg.

Google købte i 2011 Motorolas mobildivision for, hvad der dengang svarede til 65 milliarder kroner. Købet blev først og fremmest set som en gardering mod patentsager mod Googles Android-styresystem, men nu har købet også resulteret i den første telefon fra Motorola, hvor Google har stået i spidsen for udviklingen.

Læs også: Google køber Motorolas mobil-division

Google og Motorola Mobility afslørede torsdag den nye Moto X Android-telefon, men man skal ikke forvente en topmodel, der blæser andre telefoner som Samsungs Galaxy S4 eller HTC One af banen, ifølge blandt andet The Verge og Android Central.

Specifikationerne placerer nemlig telefonen cirka midt i feltet af Android-telefoner med en Qualcomm Snapdragon S4-processor og en 1.280 gange 720 pixel Amoled-skærm samt et 10 megapixel kamera. Standardudgaven vil have 16 gigabyte indbygget lagerplads, men en 32 gigabyte-model vil også være tilgængelig hos visse teleselskaber.

Derimod har Google arbejdet på dels at give brugerne større mulighed for tilpasning og på at gøre designet minimalt ved eksempelvis kun at have et enkelt Motorola-logo på bagsiden af telefonen.

Tilpasningen er til gengæld et punkt, hvor Motorola og Google allerede fra lanceringen vil tilbyde hundredevis af kombinationer. Der er 18 forskellige bagdæksler eller covers til telefonen, ligesom man kender det fra klassiske Nokia-telefoner, men derudover kan man også vælge mellem to forskellige farver til fronten og syv farver til knapperne.

Prisen ligger ifølge AT&T på samme niveau, som man kan få eksempelvis Samsung Galaxy S4 og lidt over den mindste Apple iPhone 5. Det kan give problemer for Motorola, vurderer analytiker.

»Motorola jagter den dyre del af markedet, netop som den dyre del er døende,« siger analytiker Colin Gillis fra BGC Partners til nyhedsbureauet Reuters.

En stor del af væksten på smartphone-markedet kommer i øjeblikket fra de billigere modeller, og den tendens ses også på andre smartphone-platforme. Nokia har således angiveligt haft held med den billige Lumia 520 Windows Phone, og Apple ventes nu at have en billige udgave af iPhone på trapperne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 s_ mejlhede

"Motorola jagter den dyre del af markedet, netop som den dyre del er døende,« siger analytiker" « siger analytiker Colin Gillis fra BGC Partners til nyhedsbureauet Reuters.

Google jager vel ingen, de andre prøver vel med undtagelse af Appel at halse bagefter, og Nokia er ved at udgå af løbet. Google er ingen telefon producent de gør vel bare som de altid har gjort, at lave en Androide telefon som de mener den bør se ud, så de andre producenter har noget at sætte overlægger til.

" Prisen ligger ifølge AT&T på samme niveau, som man kan få eksempelvis Samsung Galaxy S4 og lidt over den mindste Apple iPhone 5. Det kan give problemer for Motorola, vurderer analytiker." Ja hvis google levet af at sælge telefoner, og ikke have købt Motorola på grund af patenter, alle de andre Googel telefoner har vel solgt rimelig godt også selv om de teknisk set ikke var helt på højde med andre. Specifikationer er jo ikke vigtigt her, vi taler om adgangen til den "rene" og nyeste software, og det giver nogen købere.

Den dyre del ?, det er vel bare ligesom med alt anden elektronik/EDB, priser for det samme falder, eller man får noget mere for pengene. Nu kan en billigere telefon alt det en dyre kunne for 3-5 år siden, hvor det også var godt nok, og der for vil en billig være godt nok for flere. Så det er et større marked for billige telefoner, Nokias Lumia 520 Windows Phone er ikke billig, det er de nye firefox telefoner, hvis priserne bliver som lovet. (Under 500,- kr)

  • 0
  • 1
#2 Christoffer Kjeldgaard

Jeg går ud fra du med John Strand kommentaren går ud fra han tager fejl, der er nu masser af kilder der bekræfter, at high-end smartphone markedet er ved at se en normalisering ifht. low-end, som er i vækst, primært på grund af Kina og Indien.

http://www.bloomberg.com/news/2013-07-21/high-end-smartphone-boom-ending...

"Ja hvis google levet af at sælge telefoner, og ikke have købt Motorola på grund af patenter, alle de andre Googel telefoner har vel solgt rimelig godt også selv om de teknisk set ikke var helt på højde med andre."

Det er ikke rigtigt. Motorola Mobility er rigtigt nok eget af Google, men de producerer ikke Nexus telefoner og det har de aldrig gjort. Det er ingen garanti at når man køber Motorola så er man garanteret opdateringer, derudover kommer Moto X ikke med en ren Android, men med Moto Blur som alle deres andre telefoner har gjort. Derudover, vil den helt sikkert komme i nogle brandede versioner, som har låst bootloader. Motorola Mobility telefoner != Nexus.

  • Og Google er et softwarefirma med en række kerneområder, det er Motorola Mobility ikke - De laver hardware udvikling, og hvis de ikke arbejdede for at sælge telefoner, hvorfor så overhovedet holde dem kørende? Motorola Mobility lever af at sælge telefoner, modsat moderselskabet.
  • 2
  • 0
#8 Venligst Slet Min Bruger

"When it becomes available on all four major US carriers at the end of August or early September, for roughly $199 with a two-year contract, this device will be one of the first modern, mass-market consumer electronics to be assembled (though not exactly “made”) in the USA."

Fra: http://www.theverge.com/2013/8/5/4588922/moto-x-review

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere