Google ejer nu kæmpe backbonenet: vil bytte datatrafik med konkurrent

Illustration: Level 3. Communication network map (lejede og ejede)
Google og backboneselskabet Level 3 har aftalt at bytte datatrafik på deres backbonenet under en bit-mile deal, vel at mærke uden penge involveret.

Google har netop indgået en ny såkaldt network peering-aftale med selskabet Level 3 Communication, der har hovedsæde i Colorado, USA. Det skriver Data Center Knowledge.

Network peering indbærer at bytte datatransmission, således at selskabernes individuelle backbone-netværk udnyttes mere optimalt.

Baggrunden for at det er interessant er, at den tekniske performance på ​​internettjenester - det være sig video streaming eller cloud-tjenester - er afgørende i dagens konkurrence.

Det nyeste fænomen inden for disse byttehandler hedder "bit mile", hvilke som udgangspunkt indebærer, at parterne transmitterer nøjagtig den samme mængde data over nøjagtig samme afstand. Opstår der ubalance i regnskabet, kan man aftale at kompensere hinanden økonomisk.

Google og Leve 3 har aftalt at bytte trafik under en bit-mile deal, vel at mærke uden penge involveret.

Level 3 driver en af ​​verdens største internetbackbone, men Google har faktisk også etableret et stort global backbone.

Googles backbone forbinder de enorme datacentre rundt om på kloden og leverer desuden trafik fra disse datacentre til selskabets mere end 70 edge locations, hvorfra data transmitteres til slutbrugerne.

Aftalen indebærer også, de to operatørers net vil interconnecte flere steder end i dag, hvilket vil forbedre internettets samlede ydeevne.

Første bit mile deal

Google har lignende aftaler med andre teleinfrastrukturselskaber, men har hidtil ikke benyttet sig af bit mile.

»Vi har lignende, afregning-fri aftaler med andre carriers, selvom bit mile er en spirende standard inden for interconnection,« lyder det fra Kamran Sistanizadeh, VP Network Operations hos Google, i en e-mail til Data Center Knowledge.

Angiveligt er det en ren win-win for alle parter:

»Internetudbyderne sparer trafikomkostninger, og slutbrugerne oplever forbedret ydeevne, f.eks. mindre forsinkelse på videostreaming.«

Bit mile er en måleenhed. Det er lig med antallet af bits, som man overfører, multipliceret med den afstand, som overførslen er gennemført over.

Partnere beregner, hvor mange bit miles, de har leveret til hinanden og sikrer routing tilpasning for at sikre en mere ligelig fordeling.

Level 3 har været fortaler for, at bit mile skulle etableres som et alternativt til traditionelle peering aftaler mellem internetudbydere.

I traditionelle bytteforhold vil en slutbruger ISP levere trafik for en backbone operatør mod at kunne sende mængde trafik upstream via backbone operatørens net.

Et typisk bytteforhold er 6-1, hvor slutbruger ISP'en må leverer seks megabyte data til kunderne for hver megabyte, som selskabets kunder sender ud af netværket.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017