Test: Googles eget antivirus-system til Android flopper fuldstændigt

Google Play Protect og mange andre sikkerhedsapps til Android lover at tilbyde brugerne beskyttelse mod malware. Men de gør det langt fra lige godt.

Alle nyere Android-enheder fik i juli i år en indbygget sikkerhedsløsning, som hedder Google Play Protect. Den er en del af Google Play Store-appen og tjekker jævnligt, om installerede apps på enheden er skadelige. Men en ny test viser, at løsningen ikke er specielt pålidelig.

Både mængden og udbredelsen af Android-apps med potentielt skadelig funktionalitet er blevet øget de seneste år. Det er ikke længere bare et fænomen for eksterne app-markedspladser, men dukker stadig væk opp også i Google Play. Somme tider bliver den skadelige funktionalitet ikke opdaget, før mange brugere har installeret appen.

Dårligst af alle

Google Play Protect og mange andre sikkerhedsapps til Android lover at tilbyde brugerne beskyttelse mod malware. Men hvor godt de gør det, varierer meget. En test af 21 sådanne værktøjer, udført af uafhængige AV-Test, viser, at en hel del af værktøjerne både er i stand til at opdage det allermeste af nyere malware og samtidig bliver anset for at være brugervenlige.

Google Play Protect gør det godt, når det gælder brugervenlighed, men kommer dårligst ud af alle, når det gælder hovedopgaven: at beskytte mod skadelige apps.

Mens de bedste i klassen opdagede over 99 procent af de flere tusinde temmelig nye malwares, de blev udsat for i testen, opdagede Google Play Protect kun to tredjedele af malwaren i realtidstesten. I den anden test, hvor der blev brugt malware opdaget i løbet af de seneste fire uger, var resultatet på 79,2 procent. Dette er langt under gennemsnittet for sådanne værktøjer, som i denne test var på 98,4 procent.

I praksis kan man nok sige, at Google Play Protect er bedre end ingen beskyttelse. Men er man virkelig bekymret for, at man kan komme til at installere apps, som viser sig at have skadelig funktionalitet, giver Google Play Protect utilstrækkelig beskyttelse.

Denne artikel blev først publiceret på digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Pilu Kasper Bech

Hvis ikke google play protect er et anti malware/virus product? Hvad er det så? For jeg kan ikke helt se hvad det ellers skulle være.

Men syns måske det er lidt unfair at ligge GPP (Google Play Protect) i graven allerede. Med en stor bruger base kan det tænkes at GPP nok forbedres væsentligt da det er et helt nyt produkt. Der lige skal havde noget tid til at modnes inde vi ser fuldt effekt.

  • 0
  • 0
#5 Jannik TT

Ja, jeg indrømmer at mit svar kunne forekomme flabet. Det beklager jeg. Jeg følte mig provokeret over den - efter min mening - åbentlyse logik i hvad den Google Play funktion skal bruges til. Men derfor er jeg den første til, at erkende, at den måde jeg fremførte mig ikke er okay. Det beklager jeg så.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere