Googles Chromecast kan nu købes i Danmark

Illustration: Android Logo
Googles populære streaming-dongle til fjernsynet lander nu officielt på dansk jord. Prisen bliver 270 kroner.

Efter at have været ude på det amerikanske marked siden juli 2013, er Googles Chromecast nu officielt kommet til Danmark, sammen med resten af Googles Play-butik. Det skriver Google i en pressemeddelelse.

Chromecast er en HDMI-dongle, som blandt andet gør det muligt at streame indhold fra din smartphone, tablet eller computer til dit fjernsyn. Donglen selv understøtter også flere indholdstjenester som YouTube og Netflix, der kan styres fra brugerens smartdevice, hvad end det er Android eller iOS. Dermed bliver indhold fra disse tjenester streamet direkte til Chromecast-donglen, mens din telefon eller tablet kan bruges som fjernbetjening.

Desuden gør Chromecast det muligt for brugerne at streame indholdet i computerens Chrome-browser direkte til tv-skærmen. Det sker dog typisk med lidt forsinkelse, så det er ikke oplagt at vise video på fjernsynet på den måde.

»Med Chromecast er det nemmere end nogensinde at streame sine foretrukne online film, tv-programmer og andet til tv-skærmen,« udtaler Mario Queiroz, der er chef for Product Management hos Google.

»Det skal være nemt for folk at se det indhold, de ønsker, uanset hvor de er, og vi er glade for at dele Chromecasts enkelhed med den brede befolkning,« udtaler han.

Chromecast har en vejledende pris på 270 kroner.

Læs også: Nu åbner Google dørene for udviklerne med Chromecast SDK

Udover Chromecasts bliver det også muligt for danskere at købe Googles Nexus-produkter direkte, uden at skulle handle i for eksempel England. I øjeblikket er det LG-telefonen Nexus 5 og den lille tablet Nexus 7, der er på hylderne i Googles Play-butik. Priserne starter ved 2.599 kroner for telefonen og 1.999 kroner for tabletten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (16)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 René Paw Christensen

Jeg har haft en Chromecast lenge, og er veldig skuffet.

Så langt jeg forstår, kjører Chromecast en mini Android, og den viser det innhold fjern styringsenheten ber om, pluss at Chrome browser kan streame innhold fra tabber eller hele skjermen til Chromecast.

Jeg kjøpte min for å vise video mm. fra virtuel Linux skrivebord på fjernsynet.

Som kommende alternativ kan jeg nevne Airtame (http://airtame.com/), jeg har bestilt to som gjerne skulle bli levert i mai måned :)

Dersom Airtame programvaren lever opp til det de skriver, er det mye bedre end Chromecast.

 • 6
 • 4
#2 Deleted User

Svaghederne ligger vel i: - Flaskehalsene på de fleste hjemmenetværk, som let kan få problemer med fuld HD streaming af H.264 video? - Chromes og Android OS' tekniske begrænsninger, f.eks. manglende understøttelse af surround-lyd, valgbare undertekster.

Ethvert apparat, som ønsker at profilere sig på nærmest at kunne overflødiggøre kabler, skal naturligvis som minimum testes med en typisk udfordring: Matroska container med H.264 main/high profile video i 1920x1080 med to mindst to forskellige lydspor (DTS) og bløde subs.

... VP9 og HEVC decoding bliver vel endnu krævende end H.264?

 • 0
 • 0
#3 Johnnie Hougaard Nielsen

Jeg kjøpte min for å vise video mm. fra virtuel Linux skrivebord på fjernsynet.

Hvis du køber den til et helt andet formål end dimsen er lavet til, er det jo ikke så mærkeligt at den ikke lever op til dine forventninger. Meningen med ChromeCast (der ikke kører Android) er helt klart at gøre det nemt at bruge Internet streaming tjenester, som i stigende grad understøtter denne vej til den store skærm. Hvad du selv har liggende lokalt, er en helt anden sag, som ChromeCast ikke sælges til.

 • 5
 • 0
#5 René Paw Christensen

Jeg håpet at API ville være åpent, og andre programmer rimelig raskt efter start kunne streame til Chromecast, t.ex. VLC, men Google holdt kartene tett til kroppen - og det er først for nylig de åpnet opp.

Jeg er t.ex. skuffet over at skulle spille av video i Chrome for at streame på Chromecast, og video kvaliteten på fjernsynet avhenger av Chrome tabben sin størrelse. Men som du sier er det lokal video og ikke fra internettet.

Men det blir spennende å se hva som skjer, nå Google endelig har åpnet opp for Chromecast API og hva Airtame kan når den leveres til mai.

 • 0
 • 0
#6 Allan Bjerrum

Jeg har også bestilt en Airtame (fremfor Chromecast), fordi der ingen begrænsninger er på hvad der kan streames og opløsningen er full HD. Så i stedet for at se hvad Google tillader, står det mig frit for at se præcist det på mit tv, som jeg ønsker uden begrænsninger. Det indbefatter fx også at spille et med familie og venner i sofaen og skubbe et tastatur frem og tilbage, når det er en ny spillers tur.

PS. Jeg synes det er en smule smagløst også at reklamere for øvrige Google produkter sidst i artiklen, det har jo ikke noget med Chromecast at gøre.

 • 1
 • 1
#9 Johnnie Hougaard Nielsen

PS. Jeg synes det er en smule smagløst også at reklamere for øvrige Google produkter sidst i artiklen, det har jo ikke noget med Chromecast at gøre.

En væsentlig del af det nye er at Google begynder at sælge hardware på det danske marked. Det har de ikke gjort hidtil, hvilket mange har savnet. Så jeg vil bestemt ikke kalde det for "reklame" at formidle stof af reel nyhedsværdi.

 • 2
 • 0
#11 Kim Østergaard Christiansen

Chromecast kræver at dit TV undersøtter Dolby Digital+ og så kan sende det signal videre til forstærkeren. Netflix sender 5.1 surround på Chromecast.

Jeg har haft en Chromecast i cirka et halvt år. Den virker ganske glimrende til det jeg købte den til, nemlig at se netflix, youtube , play music og stream min browser tab med fodboldkamp.

 • 2
 • 0
#12 Palle Simonsen

Jeg håpet at API ville være åpent, og andre programmer rimelig raskt efter start kunne streame til Chromecast, t.ex. VLC, men Google holdt kartene tett til kroppen - og det er først for nylig de åpnet opp.

Jamen det er da lang tid siden, at API'et blev åbnet, så der findes allerede apps der kan opfylde en række af de formål der efterspørges af dig og andre i denne tråd.

Ikke for at afspore debatten med personligheder eller dårlig tone, men er du en troll eller har du overset f.eks. https://developers.google.com/cast/docs/reference/ eller http://lifehacker.com/the-best-chromecast-apps-1538438569 ?

 • 2
 • 1
#14 Johnnie Hougaard Nielsen

Hvordan er erfaringerne med at se TV fra dr.dk på Chromecast?

De må være ikke-eksisterende, da det kræver at DR først tilføjer en cast-funktion til deres online video spillere, som fx BBC lige har gjort. Den ukomplicerede brug hænger på at hver indholdsudbyder samarbejder om at få det til at køre, men det skulle normalt kunne klares med en ret begrænset indsats - med mindre der går politik i det.

Uden en cast-funktion er der nødløsningen med at caste en Chrome browser tab til Chromecast, men den funktion er der blandede erfaringer med. Video skal jo (på samme computer) både decodes, og encodes for at streame. Det stiller krav til kapacitet på både computeren og WiFi. Derudover kræver det jo at skærmopløsningen passer sammen. Alt i alt er der stor risiko for at det ikke kører optimalt.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere