Googles ballon-internet går i luften med første store test

Et netværk af højtflyvende balloner skal bringe internet til afsides områder. Det er målet med Googles Project Loon, der nu tager hul på en større testflyvning.

20 balloner i omkring 20 kilometers højde er grundelementerne i Googles Project Loon, der skal bringe internet til egne, hvor der kun vanskeligt kommer forbindelse. Projektet har allerede lavet mindre test i USA, New Zealand og Brasilien, men nu tages der hul på en større test af det højsvævende system når ballonerne i december skal på en flyvetur over Australien. Det skriver Digi.no.

I samarbejde med internetudbyderen Telstra vil Google lade ballonerne fungerer som noget nær flyvende antenner. Hvis en ballon har forbindelse med Telstras antenner på jorden, kan ballonerne dele netværket imellem sig og dermed give internet til områder uden for antennernes normale rækkevide.

Ballonerne holder sig kørende med solpaneler, og en enkelt ballon kan dække et område, der er dobbelt så stort som Australiens hovestad Canberra, der har næsten 400.000 indbyggere.

Projektet bærer mindelser til Facebooks drone-ide, som på en meget lignende facon skal give internet fra luften. Fælles for de to projekter er, at de fokuserer på de to tredjedele af verdens befolkning, der ikke har internet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Thorvald Johannes Pedersen

Jeg troede faktisk at det var Sydney der er hovedstad. Men jeg kan se i Wikipedia at Sydney kun er hovedstad i en delstat - selvom den er 10 gange større end Canberra. :-) Eller en ganske god idé. Men bliver luftrummet ikke snart fyldt op af alt muligt - eller er der mere end nok plads tilbage? ;-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere