Googles Ara-telefon med udskiftelige moduler klar i 2017

En endelig version af Googles længe ventede modul-baserede mobil Ara kan være klar i 2017. Det oplyste Google i fredags i forbindelse med offentliggørelsen af en ny prototype.

Ideen om at sende en 'modulerbar' smartphone på gaden har i et par år rumsteret i Googles udviklingsafdeling. Men nu sker der noget.

I fredags løftede Google i hvert fald lidt mere af sløret for deres tidligere annoncerede Ara-telefon og det, der måske kan blive den næste større udviklingstendens på smartphonemarkedet. Konceptet er, at telefonens fysiske enheder og hardware som batteri, kamera og processor alle skal bestå af udskiftelige modulblokke, som efterfølgende kan udskiftes efter behov - f.eks. til højtalere, kamera eller en sekundær skærm.

Læs også: Google klar med første komponenter til modulopbygget smartphone

Når Ara er klar, bliver der tale om den første egenproducerede Google-telefon, da den tidligere Nexus-model blev bygget i partnerskab med blandt andre Huawei, LG og HTC. Udviklingsholdet bag Ara har således netop fået deres egen Google-afdeling under tidligere Motorola-chef Rick Osterloh. Det skriver flere medier, blandt andre The Verge.

Projektet har dog været udskudt før, og selvom der nu er flere nye billeder af og informationer om af en kommende model, er det stadig ikke klart, hvor meget det endelige produkt vil ligne.

I den præsenterede model er der plads til seks forskellige moduler, man selv kan udskifte. I første omgang planlægger Google at udvikle simple former for komponenter som hukommelse og batteri, mens mere avancerede elementer løbende bliver annonceret.

Ifølge Google er Ara klar til produktion i løbet af 2017. Derfor er man netop nu på udkig efter udviklere til kommende Ara-moduler. Interesserede ansøgere kan skrive sig op på Aras hjemmeside.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder