Googles ansatte må ikke diskutere politik eller nyheder længere

Illustration: vchal/BigStock
Hvis du har problemer med de etiske eller politiske valg Googles ledelse foretager sig, så kan du holde dem til dig selv, mener Googles ledelse i nye retningslinjer.

Google, der engang var kendt som en af verdens bedste arbejdspladser med en kultur, hvor alle ansatte kunne ytre deres holdning, vil nu ikke have, at deres ansatte skal diskutere politik eller nyheder indbyrdes længere.

»Mens det kan bygge et sammenhold at dele information med kollegerne, så forstyrrer det arbejdet, hvis man diskuterer politik eller de seneste nyheder,« dikterer Alphabets nye retningslinjer, der er sendt ud til Googles ansatte.

»Vores vigtigste opgave er at udføre arbejdet, vi er ansat til at gøre,« fortsætter den.

Bloomberg beskriver ellers, at Google i mange år har været en arbejdsplads, hvor de ansatte blev opfordret til at sige fra overfor ledelsen, hvis de mente, at der foregik noget forkert.

Gider ikke besværlige ansatte

De nye retningslinjer kommer i følge Mashable efter en lang række sager om sexchikane, diskrimination mod gravide og at ledelsen aktivt har straffet ansatte, der nedlagde arbejdet for at protestere mod nogle etiske valg fra ledelsen. Og det gider ledelsen altså ikke høre på længere.

Irene Knapp, der er ingeniør hos Google, har talt med Bloomberg, og hun siger:

»Jeg tror, det er specifikt for at få lukket ned for uenigheder. Det her er enden på Googles åbne kultur.«

Hun er ikke i tvivl om, at hvis ledelsen skal vælge mellem at gøre det forretningsmæssigt bedste eller det mest etiske, så vinder den førstnævnte mulighed altid.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Axel Nielsen

Mon ikke de skyder sig selv i foden? Jeg har svært ved at forestille mig et innovativt miljø hvor nyheder, politik og des lige ikke diskuteres - Ligesom alt muligt andet? Jo mere kreativ og vidende person - Jo større tendens til at have en mening om andet end lige det specialiserede område - Er min erfaring...

 • 10
 • 0
#4 Dave Pencroof

Det må også være den endelige afslutning på "Don't be evil !", et google udtryk de end ikke selv har brugt længe. Penge er "gud", og de kæmper også med Apple og Amazon om at være den første til at runde tusind milliard hjørnet, har lige læst at den blev snuppet af Apple sidste år https://moneyinc.com/richest-companies-in-the-world-in-2019/

Det er også uhyggeligt så stort et gab der er fra Alphabet på fjerdepladsen til femtepladsen, det burde måske hedde "top fire og så de andre !", hvad skal man dog med alle de penge, jeg vil end ikke kunne finde nok ting jeg gerne vil eje, til at komme i nærheden af en million, og man kan squ ikke betale sig til et godt helbred, psykisk såvel som somatisk

 • 6
 • 0
#5 Bjarne Nielsen

Mafia-firma...

De startede ud med at være nørdede på en nuttede måde. Serverracks bygget i lego og minimalistisk søgeside. Bløde IT-nørd hænder og hvide tennissokker.

Så kom habitterne, hovedsageligt personificeret ved Eric Schmidt. I starten med fjølshandsker, men ud røg mottoet "Don't be evil", som blev erstattet med noget, som vist skal oversættes med "gør hvad der kræves". Det kan selvfølgelig forstås på den heroiske måde, men mon ikke der mere menes "følg order"?

Og nu må man sige at fjølshandsken er røget af, og stålnæven føles ganske tydeligt. Måske fordi at man føler sin position så befæstet, at man tør.

Mon ikke de skyder sig selv i foden? Jeg har svært ved at forestille mig et innovativt miljø hvor nyheder, politik og des lige ikke diskuteres - Ligesom alt muligt andet?

Zuboff beskriver hvordan Google (og de andre) stort set har støvsuget en hel generation af ganske specifikke specialister fra universiteterne (hvad så flytter den del af fremtiden væk fra samfundets kontrol og ind i firmaerne, selvom det næppe har været det egentlige formål - jeg håber faktisk, at hun overdriver).

Og de få særligt talentfulde og kreative personer er man sandsynligvis stadig meget opmærksom på ikke at miste, og mon ikke man skaber små lommer, hvor frihed og innovation kan trives?

Derimod er kalkulen tydeligvis, at det flertal, som ikke udgør eliten, nu kan erstattes.

Ucharmerende, ja, og pokkers langt fra udgangspunktet. Men faktum er, at de ikke længere føler at de har brug for at vi opfatter dem som nuttede og lettere harmløse ... og det er skræmmende.

 • 5
 • 0
#6 Anne-Marie Krogsbøll

Det må også være den endelige afslutning på "Don't be evil !", et google udtryk de end ikke selv har brugt længe.

Mon ikke vi må konkludere, at verden vel fra starten har været uendeligt naive, når man hoppede på den? Men det har jo været et genialt spin til at få folk og især fæ (og magthavere) til at sænke paraderne.

Lad dét være os en (dyrekøbt) lektie...

 • 2
 • 0
#7 Anne-Marie Krogsbøll

Men faktum er, at de ikke længere føler at de har brug for at vi opfatter dem som nuttede og lettere harmløse ...

Det kunne være interessant - og garanteret vanvittigt skræmmende - med et virkeligt tilbundsgående graverarbejde omkring, hvor mange steder Google har fået smidt slæberne ind i det offentlige - og det privat-offentlige - system....(er der nogen, der tør?)

Vi har mistet kontrollen - Google (og de andre tech-giganter) er ikke på stemmesedlerne, men de styrer Danmark.

Vi er blevet kuppet. Men af hvem?

 • 5
 • 2
#11 Helge Svendsen

"Wrongthink", der er forbudt?

Hvis man støtter de rette progressive venstrefløjs og identitets / PC ideologier, så må man vel stadig godt udtale sig?

Altså hvis man marcherer i takt med resten af Google (dronerne).

Orwell fik næsten ret. Bortset fra det ikke var staten, der implementerede kontrol og overvågning.

Det var multinationale selskaber.

 • 2
 • 1
#12 Dave Pencroof

Prøv denne duckduckgo artikel Anne-Marie, sikkert lidt overdrevet da det er en "konkurrent". https://spreadprivacy.com/why-use-duckduckgo-instead-of-google/?s=o4 Tallene er i høj grad skræmmende, gad vide hvor effektive div. tracking/ad/third-party udvidelser reelt er ift. Alphabet og dermed googles tracking er ! Hvor meget BIG BROTHER og WE ARE WATCHING YOU Alphabet/google reelt ligger inde med, som de endnu ikke bruger på samme aggresive facon som fjæsbog gør, men de KAN agere i usynligt manipulerende bag scenen. OK nok konspirations teori for i dag ;-) ! Hyg jer ! Mvh Dave

 • 0
 • 0
#13 Anne-Marie Krogsbøll

Tak for link, Dave Pencroof.

Ja, det er voldsomst skræmmende - Google som "øjet i det høje".

og andre vil også være med. I går stødte jeg på følgende hos TechCrunch: "Før du går videre ... TechCrunch er nu en del af Oath-familien. Vi (Oath) og vores partnere har brug for dit samtykke for at få adgang til din enhed, indstille cookies og bruge dine data, herunder din placering"

"Adgang til din enhed"? Det lyder voldsomt. Hvad indebærer det mon så? Eller er det "bare" det, der andre steder kaldes at placere en cookie?

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere