Googles aarhusianske mobil-Flutter kommer til web

Googles aarhusianske mobil-Flutter kommer til web
Illustration: Rie/Bigstock.
Med version 1.9 af Flutter kan miljøet nu også anvendes til webapps.
13. september 2019 kl. 09:27
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Googles unge mobilmiljø Flutter, med rødder i Aarhus, skal nu også kunne benyttes til udvikling af webapps. Det sker i version 1.9, som netop er kommet på gaden. Det skriver Adtmag.

Nyheden markerer endnu en omvæltning for sproget Dart, som benyttes i Flutter. Det var først var tiltænkt en rolle som en afløser for Javascript. Det gav ikke pote, men i stedet blev Dart, som er opfundet af danske Lars Bak og Gilad Bracha, grundlag for Flutter. Og nu vender sproget altså tilbage til webbet.

Flutter skal ikke overtage Android-Java og Kotlins rolle, da Google ofte satser på flere sideløbende teknologier, ligesom det er set med Chrome OS og Android. I stedet er der er tale om et alternativt bud på krydsplatforms-mobiludvikling.

Flutter har som mål blandt andet at kunne levere højtydende animationer med de eftertragtede 60 frames pr. sekund, der får brugerflader til at virke friktionsløse i brugerens øjne, på hardware, som ikke nødvendigvis er topmodeller eller splinternye. Det er på dette punkt, miljøet har fordele i forhold til tilsvarende miljøer, såsom Xamarin, mener Google.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye udgave er den største i miljøets historie, fortæller Google. Den bygger på 1.548 såkaldte 'pull requests' og 108 udviklere har bidraget.

Til mobiludvikling benyttes nu Swift og Kotlin som udgangspunkt, i stedet for Objective-C eller Java.

Dart er dog stadig det primære sprog til Flutter-udvikling. Det er også kommet i ny udgave, version 2.5, og det værktøjer understøtter automatiseret kode hjælp med machine learning. En anden ny facilitet er en grænseflade til at kalde C-kode fra Dart.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger