Googles aarhusianske mobil-Flutter kommer til web

13. september 2019 kl. 09:27
Googles aarhusianske mobil-Flutter kommer til web
Illustration: Rie/Bigstock.
Med version 1.9 af Flutter kan miljøet nu også anvendes til webapps.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Googles unge mobilmiljø Flutter, med rødder i Aarhus, skal nu også kunne benyttes til udvikling af webapps. Det sker i version 1.9, som netop er kommet på gaden. Det skriver Adtmag.

Nyheden markerer endnu en omvæltning for sproget Dart, som benyttes i Flutter. Det var først var tiltænkt en rolle som en afløser for Javascript. Det gav ikke pote, men i stedet blev Dart, som er opfundet af danske Lars Bak og Gilad Bracha, grundlag for Flutter. Og nu vender sproget altså tilbage til webbet.

Flutter skal ikke overtage Android-Java og Kotlins rolle, da Google ofte satser på flere sideløbende teknologier, ligesom det er set med Chrome OS og Android. I stedet er der er tale om et alternativt bud på krydsplatforms-mobiludvikling.

Flutter har som mål blandt andet at kunne levere højtydende animationer med de eftertragtede 60 frames pr. sekund, der får brugerflader til at virke friktionsløse i brugerens øjne, på hardware, som ikke nødvendigvis er topmodeller eller splinternye. Det er på dette punkt, miljøet har fordele i forhold til tilsvarende miljøer, såsom Xamarin, mener Google.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye udgave er den største i miljøets historie, fortæller Google. Den bygger på 1.548 såkaldte 'pull requests' og 108 udviklere har bidraget.

Til mobiludvikling benyttes nu Swift og Kotlin som udgangspunkt, i stedet for Objective-C eller Java.

Dart er dog stadig det primære sprog til Flutter-udvikling. Det er også kommet i ny udgave, version 2.5, og det værktøjer understøtter automatiseret kode hjælp med machine learning. En anden ny facilitet er en grænseflade til at kalde C-kode fra Dart.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger