Googles 60 Tbps rekordkabel modtaget med champagne og renselsesritual i Japan

I 2016 vil Google være færdig med at udrulle det 9.000 km lange kabel, som vil sætte hastighedsrekord

Det skriver Computerworld

Googles undersøiske internetkabel fik en varm velkomst på stranden i Japan i sidste uge, da man havde nået en vigtig milepæl i processen mod at færdiggøre stillehavskablet med den største datakapacitet nogensinde.

Kablet bliver kaldt for ’FASTER’ og er estimeret til at koste 300 millioner USD. Det vil kunne overføre 60 terabit i sekundet mellem Japan og USA's vestkyst og er finansieret af Google samt en række asiatiske telefonselskaber.

Læs også: Rekord: 255 terabit per sekund i et fiberkabel

På landingsstedet i Shima trak en maskine kablet ind på stranden fra et kabelskib, mens store dynger armerede rør lå klar til at pakke kablet ind og beskytte imod skibsankre nær kysten.

Der blev gennemført et renselsesritual for at bede om succes for projektet, som det er tradition inden for shinto-religionen. Søkablet blev ført videre fra stranden til en nærliggende bygning.

FASTER-kablet vil i næste måned blive forbundet til eksisterende infrastruktur i byen Chikura ved Tokyo. Med 6 fibersæt og 100 forskellige bølgelængder siger Google, at kablet vil have en tophastighed, som er 300 millioner gange højere end det transatlantiske TAT-1-kabel fra 1956, som kunne håndtere 36 telefonopkald eller cirka 200 kbps.

Omkring 99 procent af al oversøisk internettrafik går gennem søkabler, som designes til at holde i årtier. Flere hundrede sådanne systemer forbinder forskellige dele af verden, og fra midten af 2016 vil FASTER-kablet bidrage til dette.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere