Google vs. Australien: Borgerne skal selv bestemme over persondata

Illustration: Vladislav27/Bigstock
Australiens kamp mod Google spidser til, efter landet overvejer at give borgerne magten til selv at vælge, hvilken persondata tech-giganten må dele med annoncører.

Australien overvejer at giver borgerne magten til selv at bestemme, hvilke persondata virksomheder som Google må dele med annoncører.

Det skriver Reuters.

Tiltaget er det nyeste træk i en omstridt kamp med tech-giganten. Australiens område for digital markedsføring mangler konkurrence, gennemsigtighed og valgfrihed, og derfor er man begyndt at presse Google.

I sidste uge truede Google med at trække sine tjenester ud af Australien, efter landet fremlagde en ny lov, der tvinger giganterne til at betale medievirksomheder for deres indhold.

Læs også: Google truer med at lukke sin søgemaskine i Australien

Formanden for den Australske Konkurrence- og Forbrugerkommission, Rod Sims, er ikke overrasket over Googles reaktion:

»Hvis man vil finde en god offentlig politik på det her område, så kommer man ikke udenom at tvinge virksomheder til at gøre ting, de ikke har lyst til,« siger han til Reuters.

Landet overvejer også at begrænse virksomhedernes adgang til brugernes online søgehistorik for at krydssælge produkter.

Hanna Marshall, advokat hos Marque Lawyers og ekspert i konkurrencejura, vurderer, at virksomhedens trusler sandsynligvis er reelle. Hun forudser, at Google og Facebook (som også rammes af de nye regler) vil begynde at trække sig ud af landet, hvis ikke Australien makker ret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Klavs Klavsen

Er der nogen der ved hvor jeg kan læse om forskellen imellem EUs og Frankrigs (specifikke betaling for indhold) krav?

Umiddelbart skulle man tro at Australien stod bedre- hvis deres krav var de samme som dem Frankrig har indført (vedr. betaling for brug af indhold fra sites de linker til - f.ex. brug af indhold derfra istedet for kun at linke) og EUs GDPR krav vs. australiens her..

  • 2
  • 0
#5 Kristian Klausen

Er der nogen der ved hvor jeg kan læse om forskellen imellem EUs og Frankrigs (specifikke betaling for indhold) krav?

Det australske forslag tillader ikke at Google kan deliste/deranke nyhedsartikler (52W). Så med andre ord skal de linke til nyhedsartikler, de skal betale og de kan ikke frit bestemme prisen. Ydermere skal ændringer til deres søgealgoritme varsles 28 dage før (52N)

Forslaget kan findes her: https://www.accc.gov.au/system/files/Exposure%20Draft%20Bill%20-%20TREAS....

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere