Google vinder patentsagen om Android: Brød ikke Oracles Java-patenter

Illustration: Android Logo
Oracles sag mod Google er endt med en frikendelse: Android krænker ikke Oracles Java-patenter.

Der bliver ingen erstatning på seks milliarder kroner til Oracle i sagen mod Google om brugen af Java i Android.

Anden del af retssagen er nemlig endt med en sejr til Google, som ifølge juryen ikke har krænket nogen af Oracles patenter. Det skriver Wired

Googles har sendt en kort kommentar ud efter afgørelsen om, at dommen ikke bare var en sejr for Google, men en sejr for hele Android-miljøet.

Da juryen altså afviser Oracles påstand om, at Google har krænket firmaets patenter med Android, bliver tredje del af retssagen droppet, nemlig den hvor en eventuel erstatning til Oracle skulle udmåles. Oracle havde selv i første omgang krævet hele 36 milliarder kroner i erstatning, men sænkede undervejs beløbet til omkring 6 milliarder.

Men Oracle - med Larry Ellison ved roret - har ikke tænkt sig at give op, selvom det blev til et nederlag i patentsagen.

»Oracle præsenterede overvældende bevis for, at Google vidste, at firmaet ville fragmentere og ødelægge Java. Vi vil fortsætte med at forsvare Javas kerneprincip write once, run anywhere, og sikre, at det bliver beskyttet, for de ni millioner Java-udviklere og miljøet, som er afhængigt af Java-kompabilitet,« skriver Oracle i en kommentar til afgørelsen.

Første runde i sagen mellem Google og Oracle handlede om ophavsret, hvor juryen var delt og gav Oracle medhold i dele af anklagen om, at Google kopierede dele af Java, som var beskyttet af ophavsret.

Læs også: Oracle vinder over Google i Java-retssag - men kun halvt

Det var dog kun tre ud af 12 jurymedlemmer, som gav Oracle medhold, viser det sig nu. Og ophavsretskampen er endnu ikke endeligt afgjort, skriver Groklaw.net.

Men at Oracle taber hele patentsagen betyder, at firmaet nu ikke kan true med et fogedforbud mod Android-enheder, hvilket umiddelbart var den største trussel.

Læs også Poul-Henning Kamps blogindlæg om afgørelsen: Oracle tabte, vandt Google Java ?

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
Thomas Løcke

Et godt udkomme på den her sag, og måske et varsel om nye vinde? Det virkede da som om at Alsup rent faktisk fattede hvad tingene drejede sig om - måske vi er så heldige at der kommer flere af den slags "teknisk bevendte" dommere.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017