Google vinder Oracle-retssag om Javas api: Slipper for kæmpe milliardbøde

Google har brugt koden til at bygge Android. Illustration: Google Chrome
Højesteretten i USA har afgjort en lang sag mellem Oracle og Google. Googles brug af Javas api i udviklingen af Android var inden for skiven, lyder det.

Google har vundet en lang retssag mod Oracle, efter Højesteretten i USA i går afgjorde, at Googles brug af Javas api var såkaldt 'fair use'.

Det skriver CNBC.

Oracle har anklaget Google for at kopiere kode fra Javas api, som er udviklet af Sun Microsystems, og som Oracle opkøbte i i 2010. Koden har man brugt til at bygge Android.

Imens Google mener, at koden ikke er underlagt ophavsretten, har Oracle krævet op mod ni milliarder amerikanske dollars i erstatning.

Læs også: Nu falder der domme i sager om brug af ulovlige fildelingstjenester

Oracle lagde sag an mod Google og vandt to gange, før den endte i Højesteret. Ifølge højesteretsdommeren Stephen Breyer har Google brugt koden til at skabe en ny platform, hvor programmører kan være kreative, og han lægger vægt på, at man ikke har taget mere end højst nødvendigt.

Oracle er utilfreds med afgørelsen:

»De stjal Java og brugte et årti på retssager, som kun giganter kan. Denne adfærd er lige præcis årsagen til, at myndigheder rundt om i verden og i USA undersøger Google forretningspraksis,« skriver man i en meddelelse.

Læs også: Dommer slår fast: Google skal i retten for dataindsamling om incognito-brugere

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere