Google vil straffe sider, der har forstyrrende reklamer

3 kommentarer.  Hop til debatten
Hjemmesider, der har forstyrrende reklamer, vil fra januar næste år blive straffet i Googles søgealgoritmer.
24. august 2016 kl. 08:45
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En pop-up-reklame overtager hele skærmen og skratter sit budskab ud i rummet. Den side, du i virkeligheden ville se, er nu blot et gråt baggrundstæppe.

Sådan en type reklame vil fra 10. januar næste år gå ind under indhold 'der ikke er nemt tilgængeligt' i Googles algoritmer. Hjemmesiden, reklamen kører på, vil dermed blive lavere placeret i Google-søgninger, skriver The Verge.

Det er ikke første gang, at brugervenlighed får lov at spille ind i Googles algoritmer. Sidste år fik for eksempel mobilvenlige sider bedre placeringer i søgninger.

Rimelig og urimelig forstyrrelse

Ud over pop-up-reklamer, der skjuler siden bagved og skal trykkes væk med et rødt kryds, vil reklamer, der fylder 'urimeligt meget' også blive straffet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Reklamer, der skal imødegå særlige restriktioner såsom aldergodkendelse, vil ikke blive ramt. Heller ikke bannere og reklamer, der optager det, som Google definerer som 'rimelig plads, bliver ramt. Google har endnu ikke endeligt defineret, hvad der er rimelig, og hvad der er urimelig optagelse af plads.

Der er dog rigtig mange faktorer i Googles søgeregnestykke, og derfor betyder ændringen ikke, at en side på trods af store irriterende reklamer ikke stadig kan ende øverst i søgninger, skriver The Verge.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
24. august 2016 kl. 16:58

hvad med bannere som påbyder brugeren at trykke ok til cookies?

2
24. august 2016 kl. 15:38

giver sikkert heller ikke point i karakterbogen.

1
24. august 2016 kl. 12:52

Så bliver Version 2 placeret lavere fremover. Dejligt tiltag!